Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Σε αναζήτηση συναίνεσης
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη διαφάνεια


Με φόντο τον «οδικό χάρτη» εξυγίανσης που ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου και βασικό ζήτημα την καταπολέμηση της διαφθοράς συγκαλείται το μεσημέρι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
Θετικά έχει απαντήσει στην πρόσκληση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ενώ με επιφυλάξεις προσέρχονται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, κατόπιν σχετικής πρότασης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, και το κεντρικό αντικείμενο θα είναι........
η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς.
Πάντως, όπως δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου πρόκειται να θέσει ενώπιον των πολιτικών αρχηγών και όλα τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας τετραετές πλάνο για τη μείωση του ελλείμματος και την τιθάσευση του χρέους, αλλά και, ευρύτερα, για τη ριζική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα αναφερθεί σε αυτά τα θέματα και με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε ότι είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τις έχει ήδη αναλάβει.
* Στις 17:00 το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.