Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

"ΣΚΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
Τα πρώτα ονόματα υπευθύνων τομέων πολιτικής ευθύνης (τομεαρχών) ανακοινώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από κύκλο τηλεφωνικών επαφών του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Οι τομείς που συγκροτήθηκαν είναι οι κομβικοί για την αντιπολιτευτική δράση της ΝΔ το επόμενο διάστημα.
Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν ξεχωρίζει η ανάληψη του τομέα Εξωτερικών από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ την Οικονομία αναλαμβάνει προσωπικά ο κ. Σαμαράς, με αναπληρωτές τους Χρήστο Σταϊκούρα (Οικονομική Πολιτική) και Θόδωρο Καράογλου (Φορολογία).
Οικονομικό τομέα αναλαμβάνει επίσης ο κ. Κωστής Χατζηδάκης (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), ενώ στον τομέα των εργασιακών και του ασφαλιστικού, υπεύθυνος θα είναι ο Γιάννης Βρούτσης.
«Απέναντι» στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση θα βρίσκεται ο Χρήστος Ζώης και «απέναντι» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.
Την ανακοίνωση της ΝΔ για τη «σκιώδη κυβέρνηση» συμπληρώνει το όνομα του Κώστα Τασούλα στον τομέα Αμυνας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε να αναλάβει θέση τομεάρχη Παιδείας και Πολιτισμού, την οποία της πρότεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος του κόμματος.
H κα Μπακογιάννη φέρεται ενοχλημένη για το «σκιώδες» χαρτοφυλάκιο που της προτάθηκε. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που φέρεται να έδωσε στον κ. Σαμαρά, ότι υπάρχουν «νεώτεροι βουλευτές» για το ρόλο αυτό.
Ο τομέας Παιδείας και Πολιτισμού περιλαμβάνεται σε εκείνους που δεν έχουν οριστεί ακόμη υπεύθυνοι. Τα ονόματα αυτά αναμένονται τις επόμενες ημέρες.