Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΕΚ

Τονίζοντας το «προφίλ» του
Ετοιμάζει επιστροφή ο Κοζώνης,
έτοιμος να αναλάβει δράση ο Παππάς
Μπορεί το... γυαλί να φάνηκε ότι ράγισε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Μπομπ Κοζώνη, από ό,τι φαίνεται όμως δεν έσπασε. Πληροφορίες αναφέρουν ο ομογενής επιχειρηματίας ετοιμάζει νέα δυναμική επιστροφή, με πρόταση που δεν θα επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση τόσο για τις προθέσεις του, όσο και για το κοινωνικό προφίλ του. Την ίδια στιγμή, ο Πέτρος Παππάς με τη συμπαράσταση δύο σημαντικών οικονομικών μεγεθών της χώρας και τις ευλογίες του Νοτιά είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά.
Από το στενό περιβάλλον του Κοζώνη, πάντως, προκύπτει ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της ανάληψης της ηγεσίας της ΑΕΚ και για τον λόγο αυτό ετοιμάζει την επόμενη κίνησή του η οποία χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή και μάλλον θεαματική για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το ίδιο υποστηρίζουν και κύκλοι των εκπροσώπων του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το deal χάλασε από την πλευρά των επιχειρηματιών ης Αθήνας και όχι από τον Νοτιά.
Ο τελευταίος φέρεται να έχει κατ' αρχήν καλυφτεί από αυτά που συνάντησε στο Σικάγο στην πρώτη του επίσκεψη, συνοδεία των Θανόπουλου, Δημαράκη όπως και για το ότι...........
ο 66χρονος επιχειρηματίας μπορεί να σηκώσει το οικονομικό μέγεθος της ομάδας.
Το όλο θέμα όμως φαίνεται ότι «κόλλησε» στους υπόλοιπους μετόχους, οι οποίοι παρουσιάζονται εξαιρετικά διστακτικοί για δικούς τους λόγους.
Από την ΠΑΕ τονίζεται ανεπισήμως ότι οι άμεσες υποχρεώσεις δεν ξεπερνούν τα 1,8 εκ. ευρώ για πληρωμές παικτών, τεχνικού τιμ -ακόμα δεν έχει πάρει ούτε ευρώ- αλλά και των υπαλλήλων της εταιρίας. Όσον αφορά στις υπόλοιπες εκκρεμότητες, είναι διακανονισμένες σε βάθος 15ετίας, ενώ μαζί με τα ετήσια έσοδα της ομάδας - τα οποία υπογραμμίζεται ότι είναι αρκετά σημαντικά - ο Κοζώνης μπορεί πολύ άνετα να καταστήσει την ΑΕΚ βιώσιμη και ανταγωνιστική.
Συγχρόνως, οι εκπρόσωποι του Κοζώνη τονίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η καλύτερη εγγύηση για το ποιόν του και το οικονομικό του βάθος, είναι το ρευστό των 20 εκ. ευρώ που θα έβαζε στα ταμεία της εταιρίας, το επόμενο πρωί της συμφωνίας!
Επίσης, γίνεται αντιληπτό ότι δύσκολα κάποιος που μετρά περιουσία στα 20 εκ. ευρώ, θα την κατέθετε ελαφρά τη καρδία, όλη σε μία ομάδα η οποία μάλιστα είναι καταχρεωμένη. Ακόμα και να συμβεί αυτό το ακραίο σενάριο όμως, οι εκπρόσωποι του Κοζώνη έχουν... πληρωμένη απάντηση:
«Ακόμα και να μην βάλει φράγκο στη συνέχεια, ο Κοζώνης θα έχει βάλει ήδη τα λεφτά, η ΑΕΚ θα έχει σωθεί για την επόμενη πενταετία και αυτοί μέσω της αύξησης του Μ.Κ. επανακτούν ποσοστό διαχείρισης και τον διώχνουν. Η ΑΕΚ όμως θα έχει σωθεί».
Όσο για τα βασικά κίνητρα του Κοζώνη, σύμφωνα πάντα με πηγές από το περιβάλλον του, πιο βασικό είναι η προοπτική ανέγερσης γηπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ίδιος έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο του real estate και σχεδιάζει μήνες τώρα την επέκτασή του και στην Ελλάδα.
Εξάλλου, η πρώτη νύξη για συμμετοχή του στα διοικητικά της ΑΕΚ, έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο. Τόσο οι δουλειές στην Ελλάδα, όσο και η ενασχόλησή του με την ΑΕΚ και την προοπτική εκμετάλλευσης εμπορικών χρήσεων ενός γηπέδου επιπέδου ΑΕΚ, παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στα σχέδια του Ελληνομερικανού.

Παππάς για την επόμενη μέρα
Για το άμεσο μέλλον τώρα και εφόσον ναυαγήσει οριστικά και αμετάκλητα του Κοζώνη, ο Πέτρος Παππάς είναι έτοιμος να αναλάβει δράση αν και πρόσφατα είχε ανακοινώσει κατηγορηματικά το αντίθετο. Πλέον όμως έχει σκοπό να παίξει και αυτός το δικό του χαρτί στην όλη ιστορία, συγκεντρώνοντας άμεσα 5 εκ. ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας και προωθώντας παράλληλα μια αυστηρή πολιτική λιτότητας για τους επόμενους μήνες.
Απώτερος στόχος βέβαια η οικονομική εξυγίανση στο μέγιστο βαθμό της εταιρίας και στη συνέχεια η παραχώρησή της, χωρίς να αποκλείεται πάντως η διατήρηση ενός σημαντικού -ή όχι- ποσοστού.

Εξάλλου, οι διοικούντες είχαν τονίσει προ μηνών ότι πρωτίστως αναζητούν συμπαίκτη, ενώ και στο παρελθόν δεν έδειξαν ιδιαίτερα «ζεστοί» στην ιδέα της οριστικής αποχώρησής τους από τα κοινά της ομάδας.
Ο Παππάς χαίρει της εκτίμησης του κόσμου και είναι ο βασικός λόγος που ολοκληρώθηκε η κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ, από τον κόσμο που βρέθηκε εκεί και φυσικά πήρε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την έναρξη του οικονομικού ελέγχου.
Η διαδικασία μάλιστα ξεκινάει και επίσημα από σήμερα το πρωί .