Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
«Η εφαρμογή του Νόμου και η προστασία του πολίτη
πάνω από τα οποιαδήποτε συμφέροντα»


Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010, μια ημέρα πριν της εκλογές της περασμένης Κυριακής, η ανώνυμη εταιρεία «ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ Α.Ε.», καταχώρησε σε εφημερίδες ανακοίνωση, με ταυτόχρονη αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα ψηφοφόρων, με την οποία εξαπέλυε προσωπική επίθεση, εναντίον του Νομάρχη Φθιώτιδας και Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Χειμάρα.
Σήμερα Τετάρτη, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών, η εν λόγω εταιρεία, διένειμε σε χιλιάδες φυλλάδια την....
 ίδια ανακοίνωση, στο σύνολο των πόλεων και των χωριών του Νομού Φθιώτιδας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας και ο ίδιος ο Νομάρχης, στάθηκε πάντοτε αρωγός σε οποιαδήποτε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα έδιδε ανάπτυξη στο τόπο και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, υπό τις εξής αυτονόητες προϋποθέσεις : α) δεν θα παραβιάζονταν ο νόμος, β) οι σκοποί που επιδιώκονται να είναι πραγματικοί και εφικτοί και γ) ειδικά στα ευαίσθητα θέματα της υγείας, να μην κινδυνεύει ο πολίτης.
Αυτό έπραξε και στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όταν, από αρχές του έτους 2008, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, χορήγησε την άδεια λειτουργίας της.
Όταν όμως, από τον Μάρτιο του έτους 2009, σε ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του Νόμου και ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε και ιατρικό και λοιπό προσωπικό, που εγκυμονούσαν άμεσους και σοβαρούς κινδύνους, για την υγεία των πολιτών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Νομάρχης Φθιώτιδας, έπραξαν το αυτονόητο: Εφάρμοσαν το νόμο και προστάτευσαν την δημόσια υγεία.
Από την πρώτη λοιπόν στιγμή μέχρι και σήμερα, όλες οι ενέργειες τόσο των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας όσο και του Νομάρχη, κινήθηκαν στα πλαίσια του Νόμου, στο συμπέρασμα αυτό δε, κατέληξε και η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε, όπως είχε δικαίωμα, η συγκεκριμένη εταιρεία.
Και αποτελεί πράγματι τιμή για εμάς, μία ανώνυμη ιδιωτική εταιρεία, να επικαλείται δημόσια ότι, ο κ. Θανάσης Χειμάρας, εφάρμοσε το νόμο και δεν της «χαρίστηκε», όπως ίσως θα περίμενε.
Επαληθεύει τις αρχές μας, ότι ο νόμος είναι ίδιος και εφαρμόζεται με τα ίδια μέτρα και σταθμά σε όλους ανεξαιρέτως και ότι ποτέ δεν υποκύψαμε σε συμφέροντα.
Με τις ίδιες αρχές συνεχίζουμε τη πορεία μας και στις εκλογές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τις δε ευχές για τη καλή μας επιτυχία αναζητούμε στους πολίτες, που σέβονται το νόμο και όχι σε συμφέροντα, τα οποία επιδιώκουν να είναι υπεράνω όλων.