Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ

Τα συστατικά του αγώνα
Ο Χιμένεθ μίλησε για έλλειψη δυνάμεων, τύχη και Σάχα


Ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο ΧΙμένεθ στάθηκε για ακόμη μια φορά στην έλλειψη δυνάμεων των παικτών του στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, επισήμανε πως «δεν πρέπει να κλαιγόμαστε για αυτό αλλά να είμαστε ενωμένοι και να τραβήξουμε όλοι κουπί μέχρι να βρεθούν οι λύσεις». Για τον αγώνα είπε ότι ήταν μοιρασμένος, προσθέτοντας πως «ο παράγοντας τύχη έσωσε την Αντερλεχτ στο πρώτο ημίχρονο και εμάς ο Σάχα στο δεύτερο».
Ειδικότερα ο Χιμένεθ δήλωσε:
«Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και 2-0. Αλλά όσο περνάνε τα λεπτά μπορούμε να δούμε το .....
ρόστερ της ομάδας, τι έχουμε ως ομάδα και δυσκολευόμαστε να τελειώσουμε τα παιχνίδια με το μάξιμουμ της έντασης. Μας φαίνονται πολύ μεγάλα κάποια παιχνίδια και φάνηκε αυτό μετά το 60'. Φάνηκε ότι η Αντερλεχτ ήταν πιο δυνατή από εμάς στη φυσική κατάσταση και μας στρίμωξε στα σχοινιά.
» Με βάση τα τελευταία 30 λεπτά ο Σάχα είναι ο σωτήρας μας αλλά συνολικά το παιχνίδι είναι μοιρασμένο. Από 45 λεπτά η κάθε ομάδα. Ο παράγοντας τύχη έσωσε την Αντερλεχτ στο πρώτο ημίχρονο και εμάς ο Σάχα στο δεύτερο.
» Σίγουρα το να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες είναι σα να συγχωρούμε τον αντίπαλο. Αλλά σίγουρα λάθη γίνονται καθημερινά στη ζωή μας. Πρέπει να δούμε και τη θετική πλευρά. Σίγουρα είναι αρνητικό το να χάνονται τέτοια γκολ αλλά είναι θετικό το να κάνουμε τέτοιες ευκαιρίες. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί, όχι μόνο πιο σκληροί αμυντικά, αλλά και μπροστά όταν είναι η ώρα να σκοράρουμε πρέπει να είμαστε πιο πειστικοί».
Στη συνέχεια τόνισε:
«Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη στους παίκτες. Στα τελευταία 30 λεπτά φάνηκε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει έλλειψη δυνάμεων. Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε για αυτό αλλά να είμαστε ενωμένοι και να τραβήξουμε όλοι κουπί μέχρι να βρεθούν οι λύσεις. Πρώτα να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες. Ο Λυμπερόπουλος, ο Σκόκο, ο Δέλλας... Αν είχαμε όλους αυτούς να είστε βέβαιοι ότι τα τελευταία 30 λεπτά δε θα είχαν αυτή την εξέλιξη.
» Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με όλο το σεβασμό στον κόσμο της ΑΕΚ δεν μου άρεσε που άκουσα αποδοκιμασίες για τον Φροξυλιά. Εκανε το ντεμπούτο του, σε ευρωπαϊκό ματς και δε φταίει αυτός που είναι επτά τραυματίες... Τώρα φτιάχνεται αυτός ο παίκτης και μπήκε αναγκαστικά. Ή θα κατανοήσουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν και θα είμαστε ενωμένοι ή αλλιώς όλα τα ματς θα είναι πολύ δύσκολα».
Κατόπιν ανέφερε για το σχήμα:
«Σίγουρα είχαμε δύο επιθετικούς αλλά δε συμφωνώ ότι αυτό κρίνει αν είμαστε επιθετική ομάδα. Δεν καθορίζει αυτό. Με τον Αρη για παράδειγμα παίξαμε με έναν επιθετικό, βάλαμε 4 γκολ και θα μπορούσαμε και 6. Με τον Παναθηναϊκό βάλαμε ένα και θα μπορούσαμε και 3. Το θέμα είναι πώς δημιουργούμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Είτε με κλασικό φορ είτε με τα χαφ που μπαίνουν στην περιοχή. Η Μπαρτσελόνα παίζει με 4-3-3 και πολλές φορές ο σέντερ φορ είναι ο Μπόγιαν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα σύστημα αλλά τι προσφέρουν οι παίκτες στο σύστημα. Είμαι ικανοποιημένος με τους επιθετικούς γιατί δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά ειλικρινά σήμερα δυσκολεύτηκα πολύ να βγάλω την 11άδα.
» Ήρθα αργά στην ΑΕΚ και ο σχεδιασμός μου αργεί λόγω των τραυματισμών. Δεν ξέρω μερικές φορές αν είμαι προπονητής ή προσπαθώ να ανακαλύψω νέα πράγματα».
Για τους παίκτες που αποχώρησαν τραυματίες, είπε:
«Ο Λεονάρντο δέχθηκε ένα χτύπημα, ελπίζω να μην είναι σοβαρό, όπως και με τον Λαγό».
Και κατέληξε:
«Στα επόμενα δύο παιχνίδια εξαρτάται από εμάς, τι απόδοση θα έχουμε και τι θα επιδιώξουμε.