Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

Μήνυμα συντριπτικής νίκης
έδωσε η συγκέντρωση στις Κονίστρες!



Το μήνυμα συντριπτικής νίκης έδωσε η μεγάλη συγκέντρωση στις Κονίστρες, για τις δημοτικές εκλογές, στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Η πολυπληθής παρουσία κόσμου, νεολαίας και ......., αλλά και ο ενθουσιασμός του κόσμου απέναντι στην μεστή και ουσιαστική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Θωμά ήταν πρωτοφανής για την περιοχή.
πολιτών της περιοχής των Κονιστρών
Με σύμμαχο το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του, για τον σημερινό Δήμο Κονιστρών, για έργα υποδομής και ανάπτυξης, με επίκεντρο την ολοκλήρωση των εργασιών του φράγματος στα Μανίκια και την παράλληλη τουριστική ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου, ανέλυσε τον τρόπο υλοποίησης του μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.
Πέρα από την τεράστια προσφορά στην υδροδότηση είπε ο κ. Θωμάς, στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από το φράγμα, μπορούν να δημιουργηθούν δασικό χωριό και τουριστικές υποδομές, όπως επίσης μπορούν να προωθηθούν δράσεις για εναλλακτικό τουρισμό (πεζοπορία, ορειβασία κ.λ.π.). Ακόμη θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία πάρκου εναλλακτικών αθλημάτων στο Πλατανόρεμα του Μονονδρύου (κανοε-καγιάκ-ράφτινγκ ) κλπ. Επίσης, θα αξιοποιηθεί το φαράγγι στα Μανίκια και θα γίνει ανάδειξη των παλιών νερόμυλων και γεφυριών, που βρίσκονται κατά μήκος του.
Πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η άσκηση πιέσεων, ώστε να συνεχιστεί το έργο υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής από το φράγμα στα Μανίκια, πιέσεων, που παρέλειψε ο Δήμαρχος Κονιστρών.
Αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Θωμάς, υπενθύμισε στους Κονιστριάτες, πόσο κοντά είναι οι δύο περιοχές και πόσα πολλά ενώνουν τους κατοίκους και των δύο Δήμων, ώστε ο Καλλικράτης να επιβεβαιώσει και τυπικά αυτή την ένωση. Δεν περιμέναμε τον Καλλικράτη για να φιλοξενήσουμε και να συνδράμουμε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας από τις Κονίστρες και τον Αθλητικό Όμιλο Κονιστρών, αφού η Δημοτική αρχή Κονιστρών, αρνήθηκε τη συνδρομή της.
Στη συνέχεια τόνισε, ότι επίκεντρο του συνδυασμού του και της πολιτικής του είναι ο δημότης, υπενθυμίζοντας και πάλι, ότι οι πόρτες του γραφείου του στο Δήμο Κύμης ήταν πάντα ανοικτές. Επίσης αναφέρθηκε και στις λαϊκές συνελεύσεις, που γίνονται ανελλιπώς, κάθε χρόνο, σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Κύμης.
Αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει γίνει στο Δήμο Κύμης, αρχίζοντας από την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και την Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας για το ΕΣΠΑ που έχει πάρει από την πολιτεία, σε αντιδιαστολή με τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Δήμο Κονιστρών όχι μόνο σε έργα υποδομών και ανάπτυξης αλλά και στοιχειώδη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου.
Τα έργα οδοποιίας, αποχέτευσης, καθαριότητας, ύδρευσης και εσωτερικής συγκοινωνίας για τον σημερινό Δήμο Κονιστρών, θα ενταχθούν σε ειδικές υπηρεσίες που θα ιδρυθούν και θα δρουν σε ολόκληρο τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.
Τόνισε ότι επείγει η κατασκευή των απαιτούμενων Βιολογικών καθαρισμών. Τίποτα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει στον τομέα αυτό απ’ τη δημοτική αρχή του Δήμου Κονιστρών. Ενώ από την άλλη οι υπάρχουσες δεξαμενές λυμάτων στη Βρύση, στο Μονόδρι και αλλού είναι παραμελημένες και ασυντήρητες με αποτέλεσμα τα λύματα να χύνονται ανεξέλεγκτα στα ρέματα και να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης στον υδροφόρο ορίζοντα.
Για τις Κονίστρες,είπε, ότι επιβάλλεται η σύνταξη μελέτης ανάπλασης της πόλης, στην οποία θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, χώροι στάθμευσης.
Άμεση προτεραιότητα, η βελτίωση της παρακαμπτήριου οδού στις Κονίστρες. Το κτιριακό πρόβλημα συστέγασης Γυμνασίου και Λυκείου, θα είναι το αντικείμενο των πρώτων συνεδριάσεων του Δ.Σ Κύμης- Αλιβερίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται, η αξιοποίηση των ανενεργών σχολείων σε πνευματικά κέντρα για τη νεολαία. Τα ανενεργά σχολεία σε Κήπους, Κρεμαστό και Άνω Κουρούνι είναι τα πρώτα που θα αξιοποιηθούν. Άμεσα προβλέπεται βελτίωση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως η αίθουσα γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Κονιστρών. Στον τομέα του πολιτισμού, προβλέπεται η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στην Δραγονέρα, καθώς και η δημιουργία θεάτρου στη Βρύση, κάτω από την Δραγονέρα. Για την Τρίτη ηλικία προβλέπονται ΚΑΠΗ, σε Κονίστρες και Μονόδρυ.
Στη συνέχεια και εν μέσω χειροκροτημάτων ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων για τις Κονίστρες, τονίζοντας, ότι πρόκειται για έντιμους και έμπειρους συνεργάτες με γνώση και σιγουριά για το αύριο του νέου Δήμου.
Τελειώνοντας, αναφέρθηκε και στον πρώην Δήμαρχο Κονιστρών τον κ. Παπαναστασίου, υπογραμμίζοντας, ότι υπήρξε ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του τεράστιου Δήμου από την Κύμη έως το Αλιβέρι, πηγαίνοντας κόντρα με το κοινό αίσθημα, χωρίς ποτέ να εξηγήσει τους λόγους της επιλογής του, ενώπιον του κόσμου καθαρά και ξάστερα, ως όφειλε. Στην οξύτατη κριτική προέβη, υπερασπιζόμενος το έργο του, το οποίο ο κ. Παπαναστασίου, σε πρόσφατη ομιλία του στην Κύμη, προσπάθησε να μηδενίσει. Τέλος τον κάλεσε, να αναφέρει επιτέλους το όνομα του αντικαταστάτη του, σε περίπτωση που ο συνδυασμό του κερδίσει τις εκλογές, αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, λόγω της δικαστικής του εκκρεμότητας.
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη βοήθεια τους πολίτες των Κονιστρών τονίζοντας ότι μέσα και από αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση είναι βέβαιος ότι η νίκη θα έρθει από την πρώτη Κυριακή.