Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ

Παρά τη σπουδαία νίκη
Συγκρατημένα αισιόδοξος παραμένει ο Χάβος


Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Μάκης Χάβος μετά τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ. Ο υπηρεσιακός προπονητής του «Δικεφάλου» είπε πως οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν οι ίδιες και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του.
«Κάναμε μια σημαντική νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο και με εξαίρεση το......
 πρώτου δεκάλεπτο όπου προσπαθούσαμε να βρούμε τα πατήματα μας, ήμασταν καλοί ειδικά στο αμυντικό κομμάτι όπου θα έλεγα ότι ήμασταν άψογοι, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήσαμε και τις ευκαιρίες για γκολ. Από εκεί και πέρα πετύχαμε το γκολ σε καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά» είπε αρχικά και ρωτήθηκε για την υποχώρηση των τελευταίων λεπτών.
«Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο και κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όταν κερδίζεις να έχεις στο μυαλό σου να διατηρήσεις το σκορ. Οι παίκτες έχουν το μυαλό τους να καλύψουν τα μετ' όπισθεν, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούνται χώροι για να βγάλεις την αντεπίθεση».
Σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης, απάντησε ότι «η πρόκριση θα παιχθεί μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Εμείς στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε τη νίκη και στους δύο αγώνες.
» Νιώθω χαρούμενος γιατί χάρηκε ο κόσμος του ΠΑΟΚ».
Σχετικά με τις αλλαγές που είχε ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο τακτικής, απάντησε:
«Βλέποντας και παρατηρώντας ατελείωτες ώρες την ανάπτυξη της Βιγιαρεάλ, είδαμε ότι έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Εμείς δυναμώσαμε τον άξονα και θεωρήσαμε ότι έτσι θα είμαστε και πιο επιθετικοί. Το ίδιο συνάντησε η Βιγιαρεάλ και από τη Ζάγκρεμπ».
Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται αδικημένος βάσει των αποτελεσμάτων, απάντησε:
«Δεν αισθάνομαι έτσι. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στον εαυτό μου. Είναι λογικό να υπάρχει και η άλλη κρίση, αυτό δεν είναι κακό. Εμείς προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας».
Ερωτηθείς για τον αγώνα με τη Καβάλα απάντησε:
«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν διαλέγουν παιχνίδια. Απλά, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μια μεγάλη πρόκληση. Για μας τελείωσε η Βιγιαρεάλ και πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα της Καβάλας».
Πάντως έθεσε εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση της διοίκησης λέγοντας:
«Ό,τι αποφασίσει η διοίκηση και δεν το λέω για να το πω. Ό,τι κρίνει ότι είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ", για να καταλήξει σχετικά με τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα. "Οταν είναι πολλά τα αρνητικά αποτελέσματα και σε μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ βγαίνουν αρνητικά πράγματα. Το μεγαλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες».


Γκαρίδο: «Χρειαζόμαστε δύο νίκες»
Ο προπονητής της Βιγιαρεάλ, Χουάν Κάρλος Γαρίδο, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση.
«Μας μένουν ακόμη δύο παιχνίδια και ακόμη εξαρτάται από εμάς. Φυσικά, έτσι όπως είναι η βαθμολογική κατάσταση, γνωρίζουμε πως πρέπει να κάνουμε δύο νίκες. Αυτή η πιθανότητα υπήρχε από την αρχή στο μυαλό μας, απλά η διαφορά είναι πλέον ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε.
» Εκτιμώ ότι η ομάδα μου έχει την ίδια αυτοπεποίθηση και θα πετύχει δύο νίκες» είπε αρχικά για να συμπληρώσει επί της τακτικής που ακολούθησε στα τελευταία 15 λεπτά.
«Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία λεπτά επειδή χάναμε και ο ΠΑΟΚ είχε κλειστεί, θέλαμε να κάνουμε γρήγορα κάποιες φάσεις και επιλέξαμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, χωρίς όμως να πετύχουμε κάποιο γκολ».
Σε ερώτηση σχετική με τον ΠΑΟΚ και τις πιθανότητες πρόκρισης, τόνισε:
«Θα ήθελα να αναφερθώ μόνο στη Βιγιαρεάλ. Θα παλέψουμε για να προκριθούμε, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες».