Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δεύτερος γύρος εκλογών σε δώδεκα Δικηγορικούς Συλλόγους την Κυριακή

Νέους προέδρους καλούνται να εκλέξουν
δώδεκα δικηγορικοί σύλλογοι σε Β΄ γύρο


Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο εκλογών θα προσέλθουν την Κυριακή 6 Μαρτίου οι δικηγόροι σε δώδεκα Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, για την ανάδειξη νέων προέδρων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι τρεις μεγαλύτεροι, των Αθηνών, της.....
 Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Οι εκλογές στην Αθήνα θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 και την Τρίτη 8 Μαρτίου, με υποψήφιους τους Δημ.Βερβεσού (ποσοστό 26,07%) και Γιάν.Αδαμόπουλου (19,92%).
Οι δώδεκα Δικηγορικοί Σύλλογοι που πάνε σε Β' γύρο εκλογών είναι οι: Αθήνας, Βέροιας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κορίνθου, Κυπαρισσίας, Λαρίσης, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Πατρών και Ρεθύμνου.
Ήδη από τον Α' γύρο εξελέγησαν πρόεδροι σε 41 Δικηγορικούς Συλλόγους, ενώ στα Χανιά δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές, καθώς όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου έχει παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο.
Οι ίδιοι πρόεδροι επανεξελέγησαν σε 38 Δικηγορικούς Συλλόγους (Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Άρτας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θήβας, Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κω, Λαμίας, Νάξου, Ναυπλίου, Ορεστιάδας, Πειραιά, Ροδόπης, Ρόδου, Σάμου, Σερρών, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου).
Νέοι πρόεδροι από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους (Αγρινίου, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κοζάνης, Λασιθίου, Μεσολογγίου, Ξάνθης, Πρέβεζας και Σπάρτης).