Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν    Τ Υ Π Ο Υ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο κατοικεί στη Χαλκίδα και τα περίχωρα ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι εργάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Ακολουθίες των Χαιρετισμών, ότι κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελούνται, στον.....
 Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, δύο Ακολουθίες των Χαιρετισμών, για την εξυπηρέτηση και των εργαζομένων.
Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 7.00 μ.μ. και θα διαρκεί έως τις 8.45 μ.μ. και η δεύτερη Ακολουθία, αφού κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, θα αρχίζει στις 9.00 μ.μ. και θα διαρκεί έως τις 10.30 μ.μ.


ΣΥΝΑΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΩΝ

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε σε σύναξη 40 εκ των Ιερέων Πνευματικών-Εξομολόγων της Ιεράς Μητροπόλεως, για μία συζήτηση πνευματικού προβληματισμού και διαλόγου, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Όπως εξήγησε στην αρχή ο Μητροπολίτης μας και η πορεία της σύναξης απέδειξε, το πνεύμα της συνάντησης αυτής ήταν οικογενειακό και γι’ αυτό δεν προγραμματίσθηκε κάποια εισήγηση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ή άλλου Κληρικού ή λαϊκού ομιλητού, αλλά με προτροπή του Επισκόπου, δόθηκε ο λόγος στους Ιερείς για να καταθέσουν τα ερωτήματά τους, τους προβληματισμούς τους και τις εμπειρίες τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και οι Πατέρες, επεσήμαναν πολλά και σπουδαία ζητήματα, σχετικά με το ιερό μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολόγησης, όπως η σχέση Πνευματικού και Επισκόπου, η διάκριση πού πρέπει να επιδεικνύεται στην διακονία της εξομολόγησης, η διαφύλαξη της ενότητας της Εκκλησίας, η τήρηση των κανονικών ορίων στην διακονία αυτή, η εξομολόγηση των εξομολόγων κ.ά.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, συζήτησε και συναποφάσισε με τους παρευρεθέντες Ιερείς την διοργάνωση ειδικής διημερίδος, που θα απευθύνεται στους Πνευματικούς και θα αφορά τη σχέση Εξομολόγησης και Ψυχοθεραπείας και συναφή ζητήματα.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύναξη αυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας, διεπίστωσαν την ωφέλεια που προέρχεται από τέτοιες εκδηλώσεις και πόσο σημαντικό είναι να γίνονται, όσο το δυνατόν συχνότερα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ