Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

«Να κλείσει η Ηλεκτρομηχανική, να πουληθεί η  Μεταλλουργική και να  σωθούν τα ΕΑΣ»

        Είναι τελικά αυτό το σχέδιο που οργανώνεται από τον μεγαλοβεζίρη των ΕΑΣ «ΜΟΣΧΟΥΛΕΪΜΑΝ TΟN ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ(;;;)» και την αυλή του; Ακούμε, βλέπουμε, μαθαίνουμε ότι με ανατολίτικες μεθόδους οι δολοπλόκοι, ραδιούργοι, μηχανορράφοι αυλοκόλακες έπιασαν το φτυάρι και άρχισαν δουλειά, ΥΠΟΥΛΑ, ΑΝΑΝΔΡΑ, θεωρώντας ότι έτσι θα «σωθούν» αυτοί, όμως δεν ξέρουν ότι όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα.
        Διαδίδουν φήμες, δεξιά και αριστερά, ότι η ΗΜΚ ανήκει στον πολιτικό τομέα! Φαίνεται ότι έχουν δει πολλούς πολίτες να κυκλοφορούν με....

Αντιβαλλιστικό Κράνος & Αλεξίσφαιρο Γιλέκο. Εφεξής, στολές ΡαδιοΒιοΧημικού Πολέμου  εκτός από το να τις  κατασκευάζουμε  θα τις φοράμε κιόλας για να αποφεύγουμε τις συκοφαντίες σας. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, με αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ μια ανάγνωση του καταστατικού και του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΘΑ δεν βλάπτει και αποδεικνύει ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ πόσο Αμυντική Βιομηχανία είναι η ΗΜΚ. Στο άρθρο 346 αναφέρεται  και το πολεμικό υλικό. Στην λίστα αμυντικού υλικού υπάρχουν τα κράνη, αλεξίσφαιρα, ΡΒΧΠ που είναι βασικά προϊόντα κατασκευής της ΗΜΚ. Σας παραπέμπουμε να διαβάσετε την από 15/5/2013 ανοιχτή επιστολή μας, γιατί την επόμενη φορά δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες για την απύθμενη υποκρισία των μεγαλοστελεχών, όσο και για την σκανδαλώδη συμπεριφορά μερικών από αυτούς που μας εκπροσωπούν(!).
Άραγε και με το θέμα της κατασκευής των αντιβαλλιστικών κρανών, τι γίνεται; Μήπως κωλυσιεργεί ώστε να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά τη διαδικασία της κατάθεσης προσφοράς; Και τα θέματα μας  δε σταματούν εκεί…
ΟΡΓΗ!
 Πλημμυρίζει τους ανθρώπους που εργάζονται στο εργοστάσιο της Κύμης για τα μεγαλοστελέχη των ΕΑΣ και την άτεγκτη πολιτική τους. Προφανώς ο στόχος είναι η ψυχολογική καταρράκωση των εργαζομένων και η μεθόδευση για την απαξίωση και  το κλείσιμο του εργοστασίου. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ότι είμαστε Απλήρωτοι για το έτος 2013. Δεν δικαιολογείται το ΥΠΕΘΑ να καταβάλει χρηματικά ποσά  έναντι οφειλομένων   στην εταιρεία  με εντολή να πληρωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του ομίλου και ΚΑΠΟΙΟΙ αμοραλιστές, καρεκλοκένταυροι να προτάσσουν φθηνές δικαιολογίες (..αυτές δεν κοστίζουν, εξάλλου…) και να εξαιρούν τους εργαζόμενους της ΗΜΚ. Είναι τόσο ΑΦΕΛΕΙΣ που συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο όπως το ΥΠΟΙΚ-ΥΠΕΘΑ στα ΕΑΣ.
Αυτή τη φορά περιμένετε την οργισμένη αντίδραση των ανθρώπων που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και αντιμετωπίζουν την ανέχεια και την φτώχεια.
Καλούμε τον Υπουργό, τους Βουλευτές και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση.
Να διασώσουμε την μοναδική αμυντική βιομηχανία στην κατηγορία των προϊόντων που παράγει  στην Ελλάδα,  και τον μοναδικό εργασιακό και οικονομικό πνεύμονα της περιοχής Κύμης-Αλιβερίου, στον νομό της ανεργίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η Εύβοια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες.  Μόνο με τους   συντονισμένους αγώνες που θα κάνουμε  Εργαζόμενοι,  Κάτοικοι και Φορείς  μπορούμε να Ανατρέψουμε τα σχέδια, να αναπτύξουμε το εργοστάσιο, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε πνοή και μέλλον στην περιοχή.           
                                                                       Για το ΔΣ
Η  Πρόεδρος                                                Η Γεν.Γραμματέας                              Μ.Χουλιαρά                                                          Β.Γκατζιώνη