Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΛΕΠΟΥΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έγινα αποδέκτης μιας απρόκλητης φραστικής υβριστικής επίθεσης και συκοφαντικής δυσφήμισης από τον κ. Θωμά.
Οι ύβρεις τις οποίες εκτόξευσε εναντίον μου (χαφιές κλπ.) στόχο είχαν την προσωπική μου σπίλωση και τιμή, την ακύρωση του ρόλου μου ως Αιρετού Προέδρου Τοπικής Κοινότητας, αλλά κυρίως τον εκφοβισμό και την πολιτική τρομοκράτηση όσων Προέδρων προσπαθούν κάτω από ....
αντίξοες συνθήκες και χωρίς τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής να προστατεύσουν τα συμφέροντα των χωριών τους και των τοπικών κοινωνιών τους.
Ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις και διαμαρτυρίες πολλών συμπολιτών μου των Λεπούρων και του Βέλους για χωματοληψία που γινόταν σε ρέμμα και παρόχθιες ιδιοκτησίες μεταξύ Λεπούρων – Βέλους από μηχανήματα άγνωστης προέλευσης και ιδιοκτήτη, απευθύνθηκα νόμιμα και σε πλήρη αντιστοιχία με το ρόλο μου στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου το οποίο και έπρεπε να ερευνήσει εάν ήταν νόμιμη η χωματοληψία και αν υπήρχαν οι σχετικές άδειες.
Η εξαφάνιση του προσωπικού της επιχείρησης από το τόπο της χωματοληψίας και η εγκατάλειψη εκεί των μηχανημάτων ενώ η Αστυνομία προσερχόταν στο σημείο απέδειξε πως η χωματοληψία ήταν παράνομη, αυθαίρετη και χωρίς τις νόμιμες άδειες.
Τη παράνομη χωματοληψία επιβεβαίωσε με δηλώσεις και σε Ευβοϊκή εφημερίδα ο Αντιδήμαρχος Δυστίων κ. Λαθουράς, εμφανίζοντας το Δήμο ως μη έχοντα σχέση με το γεγονός.
Η προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μου και η πίστη στην νομιμότητα κάθε δράσης και ενέργειας είναι αυτά που μας εμπνέουν και κατευθύνουν.
Για μας οι κανόνες της νομιμότητας και της Δικαιοσύνης υπερισχύουν από τους κανόνες του κ. Θωμά.
Για μας η προστασία του περιβάλλοντος και των χωριών μας είναι πάνω από τις όποιες επιδιώξεις του κ. Θωμά.
Για μας ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ακόμα και οι καθαρισμοί ρεμμάτων και ποταμιών πρέπει να γίνονται νόμιμα, πόσο μάλλον όταν το υλικό (χώμα) το πηγαίνουμε αλλού χωρίς να το γνωρίζει κανείς.
Ο κ. Θωμάς νομίζει ότι την ιδιότητα του μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να κάμψει το φρόνημα και την ελευθερία λόγου και πράξης κάθε Προέδρου. Να τις χρησιμοποιήσει ως πίεση και εκφοβισμό για να υποστείλει τις αρχές και τα ιδανικά που καθορίζουν την Αυτοδιοικητική τους δράση.
Κάνει μεγάλο λάθος ο κ. Θωμάς.
Ειδικά όταν έχει απέναντί του Προέδρους που επί δυόμισι χρόνια τώρα τους στερεί τα έξοδα κίνησης.
Όταν έχει απέναντί του Προέδρους στους οποίους ποτέ δεν έδωσε την πάγια προκαταβολή που είχαν ανάγκη τα χωριά τους για τα μικροέργα.
Όταν έχει απέναντί του Προέδρους που έχει υποβαθμίσει εντελώς το ρόλο τους νομίζοντας ότι όλοι είναι πολιτικοί υποτακτικοί του.
κ. Θωμά οι Δήμαρχοι δεν μπορεί να είναι κοινοί υβριστές, γιατί έτσι ξεθωριάζει ο ρόλος αλλά και το κύρος του ρόλου τους.
Δεν είχατε την τόλμη και την αρετή που έχουν οι Δημόσιοι άνδρες να ανακαλέσετε τις υβριστικές για μένα εκφράσεις σας.
Γι’ αυτό και το σύνολο της Αντιπολίτευσης και των παρευρισκομένων Προέδρων απεχώρησε από τη συνεδρίαση.
Γι’ αυτή τους την αλληλεγγύη και στάση τους ευχαριστώ δημόσια.
Σε ότι αφορά την προσβολή και τη συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπο μου κ. Θωμά θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει.

Αλέξανδρος Ηλίας
Πρόεδρος Λεπούρων
Με την παράταξη Ενεργοί Δημότες,
με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Σιαγιάννη