Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), «ο Δήμος Χαλκιδέων επικεντρώνει τις δράσεις του στην ευαισθητοποίηση των παιδιών», όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αλέξανδρος Πιτσούνης.
Συγκεκριμένα, η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας έχουν προγραμματίσει:
- Την Πέμπτη, 23 & την Πέμπτη, 30 Μαΐου
Βιωματικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής αγωγής για μαθητές των....
Δημοτικών Σχολείων, με θέμα το «Δάσος» (σε συνεργασία με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. ΕύβοΙας, Θάλεια Καλαμπαλίκη)

- Το διήμερο Τετάρτη, 5 & Πέμπτη, 6 Ιουνίου
Γιορταστική δράση με τα παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, του Β΄ και των παραρτημάτων του, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Δημοτικού Νηπιαγωγείου (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Επιτρόπων του Β΄ Βρεφονηπιακού Δημοτικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας και τον ΔΟΠΠΑΧ)

- Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου
Παιχνίδια και παραμύθια για μικρά παιδιά (σε συνεργασία και πάλι, με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. ΕύβοΙας, Θάλεια Καλαμπαλίκη)
Το σύνολο των δράσεων θα φιλοξενηθεί στο σταθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Χαλκιδέων στο Αλσύλλιο Κανήθου, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και ενεργό κέντρο των οργανωμένων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην πόλη.