Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ»
Συνάδελφοι/ισσες,
Υπενθυμίζουμε ότι στη Γενική Συνέλευση στις 29/5/13 αποφασίστηκε η οργάνωση ενός τριημέρου δράσεων στις 17-18 και 19 Ιουνίου με στόχο την «Υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου».
Στα πλαίσια αυτού του τριημέρου:
  • Η Δευτέρα 17/6 προτείνεται ως ημέρα δράσης στο χώρο των σχολείων της Εύβοιας με εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι ίδιοι....
    οι σύλλογοι διδασκόντων στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου.
  • Το απόγευμα της Τρίτης 18/6 ορίστηκε ως ημέρα δράσης σε δημόσιο χώρο (παρουσίαση «ελεύθερου βήματος» για την παιδεία, προβολές, συναυλίες, περίπτερο αντιπληροφόρησης). Ως χώρος έχει επιλεγεί το Κρηπίδωμα στο Κόκκινο σπίτι. Για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της ημέρας αυτής έγινε απόψε 3/6 η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας στα γραφεία της ΕΛΜΕ.
  • Για το απόγευμα της Τετάρτης 19/6 αποφασίστηκε η διοργάνωση στο ίδιο σημείο ανοικτής δημόσιας συζήτησης για τα θέματα της εκπαίδευσης με προσκεκλημένους ομιλητές.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ προτείνει να συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων σε όλα τα σχολεία, μέχρι και την Πέμπτη 6/6, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις τις οποίες θα επιλέξει να υλοποιήσει κάθε σύλλογος.
Για να διευκολυνθεί η συζήτηση, προτείνονται ενδεικτικά τρεις θεματικοί άξονες, όπως προκύπτουν από τις προτάσεις των συναδέλφων μέχρι τώρα:
1. Το ζήτημα της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και των προβλημάτων που δημιουργεί.
2. Η ανάδειξη των επί μέρους θεμάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα (Αναλυτικό Πρόγραμμα, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Πλεονάζοντες Εκπαιδευτικοί, υποχρεωτικές μετακινήσεις, αναπληρωτές, Επαγγελματική Εκπαίδευση, Ειδική Εκπαίδευση κοκ).
3. Η προβολή των ποικίλων εργασιών και δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από την υλοποίηση προγραμμάτων, από τις παρουσιάσεις των θεατρικών και μουσικών ομάδων, από τις δράσεις αλληλεγγύης κοκ).
Επίσης, ως πιθανές δράσεις για τις 17/6 έχουν προταθεί ενδεικτικά οι παρακάτω:
1. Ανοιχτή ομιλία-συζήτηση για τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου προκειμένου να ενημερωθούν οι σύλλογοι γονέων, οι μαθητές, αλλά ακόμη και σύλλογοι, σωματεία και φορείς της κοινότητας.
2. Προβολή ντοκιμαντέρ/ταινίας για τα εκπαιδευτικά θέματα.
3. Προβολή ντοκιμαντέρ/ταινίας για τους αγώνες στο χώρο της παιδείας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
4. Προβολή δράσεων του σχολείου.
5. Κατασκευή και ανάρτηση πανό στους εξωτερικούς χώρους που θα αναδεικνύουν τα ζητήματα της εκπαίδευσης και το ζήτημα της επιστράτευσης.
6. Επισκέψεις και κοινές δράσεις με γειτονικά σχολεία.
7. Φιλοξενία δράσεων που θα διοργανώσουν οι μαθητικοί σύλλογοι ή οι φορείς της κοινότητας.
8. Συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων ή χορωδιών, θεατρικά δρώμενα, κοκ.
Επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής 7/6, στις 7 η ώρα.
      Για κάθε πρόταση, διευκρίνιση ή πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail της ΕΛΜΕ ή στα παρακάτω τηλέφωνα:
Όλγα Κολιού: 6932969242
Χαρά Νίκα: 6936192429
Τσιμπίδου Χρυσάνθη: 6937524673    

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                             Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα                           Νίκα Χαρά