Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Με αφανισμό κινδυνεύει ο ελληνικός Αθλητισμός από την άγρια περικοπή των επιχορηγήσεων !

 Από:http://soccergreece.blogspot.gr
Σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, κρίνεται εν πολλοίς το μέλλον του ελληνικού Αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας, σε έκτακτη γενική συνέλευση θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν ποιές θα είναι οι αντιδράσες απέναντι στην πρωτοφανή, αμείλικτη και ανάλγητη περικοπή των τακτικών επιχορηγήσεων γιά τον Αθλητισμό, πού βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την λειτουργία του στηχώρα πού τον γέννησε και τον ανέδειξε.
Οπως είναι φυσικό, το ποδόσφαιρο, ο αιμοδότης του....

ελληνικού Αθλητισμού, πλήττεται βαρύτατα από τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή. Και μάλιστα, πλήττεται κατ' ευθείαν στη ρίζα του, δεδομένου ότι όλα τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης προορίζονται γιά τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας. Δηλαδή, ολόκληρο το ποσόν της επιχορήγησης, με απόφαση της γενικής συνελεύσεως της ΕΠΟ πάει γιά τις Ενώσεις, οι οποίες  βεβαίως χρησιμοποιούν τα χρήματα γιά την υποδομή και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις ρίζες του.
Γιά να γίνει αντιληπτή η τεράστια ζημία πού θα υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την απίστευτη περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, πρέπει να σημειώσουμε την εκπληκτική κατιούσα πορεία της τα τελευταία πέντε έτη.
Συγκεκριμένα :
Το 2009 δόθηκαν στην ΕΠΟ γιά τις Ενώσεις ΠοδοσφαιρικώνΣωματείων, 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το 2010 το ποσόν μειώθηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ.
Το 2011, μειώθηκε σε 2,5 εκατ. Ε
Το 2012 σε 1,5 εκατ. Ε στα οποία προστέθηκε αργότερα, ύστερα από πολλές διοικητικές προσπάθειες, άλλο 1 εκατομμύριο, πρόσθετης επιχορήγησης.
Πέρυσι, η επιχορήγηση ήταν μόλις 850 χιλιάδες ευρώ, ενώ ένα επιπλέον ποσόν 200 χιλιάδων υπεσχημένο, ακόμα δεν έχει δοθεί.
Κάπως έτσι, με αυτή την πορεία φτάσαμε στα σημερινά ... 440 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προφανώς οι κρατικοί άρχοντες ευελπιστούν ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της παραγωγής ταλέντων και της λειτουργίας του ποδοσφαίρου στη χώρα μας !
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, έκανε την αρχή βάζοντας λουκέτο και σταματώντας τις δραστηριότητές της. Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα είναι η μοναδική. Το μόνο πού μένει να δούμε, είναι ποιά θα είναι η επομενη.