Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Απορίες και ερωτηματικά γιά την επιστολήΣιγάλα

Από το http://soccergreece.blogspot.gr/

Ούτε παράξενο είναι, ούτε και αιφνιδίασε κανένα η επιστολή του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Γιάννη Σιγάλα προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Σαρρή. Είναι γνωστές και από το παρελθόν αυτές οι «επικοινωνιακού» χαρακτήρα «εκρήξεις» του επιστολογράφου. Εκείνο πού πραγματικά αιφνιδίασε, είναι ότι η επιστολή του κ. Σιγάλα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, δημοσιεύθηκε σε συγκεκριμένα site, ενώ ακόμη δεν είχε φτάσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας ! Οπότε, ένα εύλογο ερώτημα θα ήταν αν ο κ. Σιγάλας απευθύνθηκε πράγματι στον κ. Σαρρή, ή στους δημοσιογράφους του συγκεκριμένου συγκροτήματος ΜΜΕ, πού επί 24 ώρες το 24ωρο δεν...
κάνει άλλη δουλειά από το να επιτίθεται εναντίον της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Διοίκησης, πού ο κ. Σιγάλας δεν μετέχει και ως εκ τούτου, έχει την ευχέρεια να αντιπολιτεύεται εξωδιοικητικά.

«Ανεπαρκείς» ήταν και ο Πιλάβιος και ο Γκαγκάτσης, κάποια εποχή
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, είναι γνωστός από παλιά ως «πολέμιος» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και δεν είναι κακό βεβαίως, να είναι πάντα συνεπής στις απόψεις του. Από κεί και πέρα όμως, το να μεταφράζει την όποια τοποθέτησή του σε αναίτια και απρόκλητη επίθεση εναντίον της διοίκησης της Ομοσπονδίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειες και μάλλον προσβλητικές εκφράσεις γιά τον πρόεδρο κ. Σαρρή, ούτε δεοντολογικό είναι, ούτε και έντιμο.
Το να χαρακτηρίζεις κάποιον ως «ανεπαρκή», είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν διαθέτεις και τα πρόθυμα ΜΜΕ να προβάλλουν τους χαρακτηρισμούς σου. Το να ΠΕΙΣΕΙΣ όμως γιά την άποψή σου, και αυτούς πού ΠΡΕΠΕΙ να πεισθούν, είναι το δυσκολότερο.
Γιά τον κ. Σιγάλα λοιπόν, ο κ. Σαρρής είναι ανεπαρκής ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Το ίδιο όμως, κατά σύμπτωση, «ανεπαρκείς» ήταν γι' αυτόν και οι προγενέστεροι πρόεδροι, όπως ο κ. Πιλάβιος και ακόμη και ο κ. Γκαγκάτσης, ο περιοδικά και εποχικά φίλος και συνεργάτης του κ. Σιγάλα.
Κατά το διάστημα 2004 έως 2008, όταν ο κ. Σιγάλας ήταν μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Δ' Εθνικής, η συνεργασία του με τον τότε πρόεδρο κ. Γκαγκάτση ήταν άριστη. Οταν, το 2008, ο κ. Γκαγκάτσης δεν τον περιέλαβε στους υποψηφίους του συνδυασμού του, μετατράπηκε σε «ανεπαρκή».

Με εκλογική επάρκεια του ... ενός σωματείου
Είναι προφανές, ότι ο κ. Σιγάλας διαθέτει διοικητική υπερεπάρκεια, κάτι όμως πού φαίνεται πως δεν βρίσκει σύμφωνη την ολότητα των σωματείων της Ενώσεώς του, αφού στις τελευταίες εκλογές της κέρδισεκαι διατηρήθηκε στην προεδρία με την ισχνή πλειοψηφία των 14 αντί 13 ψήφων. Δηλαδή, με ένα σωματείο περισσότερο.
Αυτή όμως την υπερεπάρκειά του, ο κ. Σιγάλας δεν την είδε να δικαιώνεται ούτε και στις εκλογές της του 2012.
Ως υποψήφιος του συνδυασμού της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ, έλαβε συνολικά 18 ψήφους, ενώ η παράταξη με την οποία εκτέθηκε, είχε 20 ψήφους. Υπήρξαν δηλαδή και στην ίδια του την παράταξη, δύο μέλη τα οποία προφανώς δεν μποορούσαν ή δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν την υπερεπάρκεια του κ. Σιγάλα. Ισως αυτό, καθώς και το ότι βρίσκεται εδώ και ΕΞΙ σχεδόν χρόνια εκτός  διοικήσεως της Ομοσππονδίας, ίσως να έπρεπε να τον προβληματίσει. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι και ... υποχρεωτικό.

Μήπως ... προσπαθεί να γίνει «όψιμος» ;
Ο κ. Σιγάλας στην επιστολή του προς τoν κ. Σαρρή, πού όμως διαβάσαμε στα site συνεργατών του συγκροτήματος του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρεται σε μία φράση πού αποδόθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ και θεωρεί ότι τον αφορούσε και τον χαρακτήριζε «όψιμο φίλο του ΠΑΟΚ». Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, λέει ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν υποτιμητικό αν ίσχυε, αλλά δεν ισχύει».
Ουδείς μπορεί να έχει αντίρρηση, σ' αυτό. Από την άλλη, όμως, το ότι «δεν ισχύει» δεν σημαίνει και πως ... δεν καταβάλλεται προσπάθεια να ισχύσει !