Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, με διαχειριστική αρχή το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού(Ε.Ι.Ε.Α.Δ), εντάσσεται η υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Χαλκιδέων με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων «ΕΣΤΙΑ.ΖΩ» Δήμου Χαλκιδέων», ετήσιας διάρκειας, με προϋπολογισμό 103.444,00 ευρώ.
Σκοπός του χρηματοδοτούμενου, από την αναθέτουσα αρχή, σχεδίου είναι η ένταξη στο πρόγραμμα 12 (δώδεκα) ατόμων (ωφελούμενοι), τα οποία έχουν καταγραφεί ως άστεγοι ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία. Ειδικοί στόχοι του ...
προγράμματος είναι :

  1. Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας
  2. Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.
Οι δαπάνες που θα χρηματοδοτηθούν, είναι οι δαπάνες στέγασης (που μπορεί να αφορούν ενοίκιο, επισκευή κατοικίας, οικοσκευές, σίτιση, ένδυση, υπόδηση) όλων των ωφελούμενων 12 (δώδεκα άτομα). Εκτός αυτού, θα χρηματοδοτηθούν επιπρόσθετα και δαπάνες Εργασιακής Επανένταξης για τα 7(επτά) από τα 12(δώδεκα) άτομα .
Για την επιτυχή υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων «ΕΣΤΙΑ.ΖΩ» Δήμου Χαλκιδέων», έχει συσταθεί ειδική ομάδα έργου από το Δήμο Χαλκιδέων, ενώ απαραίτητη θεωρείται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των τοπικών φορέων, οργανώσεων, συλλόγων, ιδιοκτητών ακινήτων κλπ.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο και στον εργασιακό ιστό ιδιαίτερων ομάδων πολιτών του, θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές ημερίδες και άλλες προωθητικές ενέργειες, προκειμένου να γνωστοποιήσει το «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων «ΕΣΤΙΑ.ΖΩ» Δήμου Χαλκιδέων» και να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των δράσεων που έχουν σχεδιαστεί για τους τελικούς αποδέκτες του-τους ωφελούμενους.