Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ


Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ. Σοφία Ταραμίγκου και κ. Ελευθερία Μιστριώτη.
Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τα παιδιά και τις δασκάλες τους στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεω και τους μίλησε για την αξία των εκδηλώσεων αγάπης προς τον πλησίον, όπως μας τη διδάσκει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (Ματθ. 25, 31-46). Αυτή η αναφορά του Σεβασμιωτάτου στην.... αγάπη, έγινε κατόπιν αιτήματος των μαθητών, οι οποίοι φέτος, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης μαθημάτων, ασχολήθηκαν με την καινοτόμο δράση με τίτλο «Η αγάπη από τη θεωρία στην πράξη».
Στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές προέβαλαν περιληπτικά το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων τους στα πλαίσια της καινοτόμου δράσης. Προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στο Σεβασμιώτατο και τον έπαινό του, εν συνεχεία, η πρωτοβουλία των παιδιών να «υιοθετήσουν», ο κάθε μαθητής ξεχωριστά, ένα μαθητή του Ειδικού Σχολείου Χαλκίδας.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε με συγκίνηση τα δώρα των μαθητών και ανταπέδωσε, προσφέροντας στον καθένα ένα μικρό κέρασμα και μια ευλογία.