Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας!


Κύμη, 16/Μαΐου/2015

Με όμορφες ταξιδιωτικές αναμνήσεις επέστρεψαν οι εκδρομείς από το τριήμερο 8, 9, 10 Μαΐου που είχε προγραμματίσει ο συνδυασμός «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου».
Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα πάντα σαγηνευτική, φιλόξενη, χορταστική : Παραλία, Λευκός Πύργος, Αγ. Δημήτριος, Λαδάδικα.
Στην Αμφίπολη, η ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης,  έγινε γνωστή στους εκδρομείς κυρίως μέσω των αρχαιολογικών ευρημάτων που....
εκθέτονται στο Μουσείο. Ακολούθησε επίσκεψη στη  Μονή Εικοσιφοινίσσης που φημίζεται για τα σημαντικά κειμήλια και χειρόγραφα, κτισμένη στο Παγγαίο Όρος.  Η περιήγηση της  μέρας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην όμορφη πόλη της Καβάλας.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την επομένη με αρχικό προορισμό της Ι.Μ. Σουρωτής. Η Ι. Μονή Σουρωτής είναι αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγ. Αρσένιο τον Καππαδόκη. Οι μοναχές της Ι. Μονής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα Παϊσιο, ο τάφος του οποίου βρίσκεται δίπλα στον Ι.Ν. του Αγ. Αρσενίου.
Το αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Μακεδόνων Βασιλιάδων ήταν ο τελευταίος προορισμός της εκδρομής. Ένας προορισμός που αποδεικνύει στους επισκέπτες ότι δικαίως η UNESCO  τον έχει εντάξει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή επέστρεψαν κουβαλώντας μέσα τους σημαντικά ελληνικά κομμάτια,  τόσο από την πολιτιστική μας κληρονομιά, όσο και από το ποικιλόμορφα ελληνικά τοπία.  Η βραδινή διασκέδαση των εκδρομέων ήταν μία ακόμη αφορμή να συνευρεθούν με γιορτινή διάθεση.
Και το ταξίδι συνεχίζεται….