Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Επίσκεψη Δημάρχου Χαλκιδέων στην Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Τηλέμαχο Μωραΐτη και τον Ειδικό Συνεργάτη για θέματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας κ. Ηρακλή Μπουραντά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα χθες, Τρίτη 12/5 στην πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και ο Κινέζος Πρέσβης έκαναν αναφορά στις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, επιβεβαίωσαν τη θετική κατεύθυνση στην....
οποία βρίσκονται οι σχέσεις αυτές και τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ των λαών των δύο χωρών.
Ο κ. Παγώνης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Zou για το πρόγραμμα αδελφοποίησης με πόλεις της Κίνας, το οποίο οργανώθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Χαλκιδέων ως ένας από τους τρεις ελληνικούς Δήμους που επελέγησαν σε αυτό.
Από την πλευρά του ο κ. Zou εξέφρασε την απόλυτη  υποστήριξή του στη διαδικασία αδελφοποίησης με την κινέζικη πόλη Wuhan καθώς και τη διάθεση του να συμβάλλει στην επιτάχυνση και θετική κατάληξη αυτής και τόνισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων μπορεί να οικοδομήσει την παρουσία του και σε άλλες πόλεις της Κίνας. Ο Κινέζος Πρέσβης συνέχισε λέγοντας ότι μέσω της αδελφοποίησης θα ανοίξει ο δρόμος για στενότερες σχέσεις στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Οικονομίας, μια εξέλιξη που θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ευρύτερο διακρατικό πλαίσιο.
Ο κ. Παγώνης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Zou για τη συνάντηση και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Χαλκίδα στο προσεχές διάστημα, πρόσκληση η οποία έγινε αμέσως δεκτή από τον Πρέσβη ως μια αφορμή περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων της Πρεσβείας με το Δήμο Χαλκιδέων.
                                                                                                         Γραφείο Τύπου
                                                                                                               Δήμου Χαλκιδέων