Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μπαχαλομπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά του Γ.Δραγασάκη στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ


Επίθεση κατά του Γ.Δραγασάκη στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το Βήμα, στην ομοβροντία κατά της διαπραγματευτικής τακτικής και της ίδιας της διαπραγματευτικής ομάδας πρωτοστάτησε σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση....

για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο πνεύμα αν και με άλλα στοιχεία κριτικής, στον κ. Δραγασάκη επιτέθηκαν και άλλα μέλη της ΠΓ κατά κύριο λόγο εκπρόσωποι του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και θεωρούμενοι μέχρι πρότινος «προεδρικοί» όπως ο Ρούντι Ρινάλντι κ.ά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την γραμματεία ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους έως τις 19 Μαΐου, πλην όμως βρέθηκε αναγκασμένος να αποχωρήσει απογοητευμένος από την συνεδρίαση, η οποία συνεχίστηκε.

Η Πολιτική Γραμματεία εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να παραμείνει στις κόκκινες γραμμές της και προαναγγέλλει εκστρατεία ενημέρωσης του ελληνικού αλλά και των ευρωπαϊκών λαών.

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη» προσθέτει.