Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΡΟΒΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ανεχώρησε από την Χαλκίδα για την Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα για το Δ.Δ. Ροβιών Λίμνης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο Αγίου Ισιδώρου του Χίου, το οποίον ανήγειρε η οικογένεια του κ. Ισιδώρου Γαρυφαλλάκη, Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών, όπου και ανήκει.
Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, ο Οικον. Νικόλαος Αναστασίου, Εφημέριος της Ενορίας Ροβιών και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός,... ενώ έψαλλε θαυμασιώτατα Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτου Αναστασίου, Καθηγητού στο παράρτημα Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο μαρτύριο του Αγίου Ισιδώρου, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του και την επικοινωνία του με τους πολλούς ευλαβείς προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν και ζήτησαν την πρεσβεία του Αγίου.
Στη συνέχεια, ο εορτάζων κτήτορας του Ι. Ναού και Άρχοντας της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ισίδωρος Γαρυφαλλάκης ευχαρίτησε τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες, τους φίλους και συνοδούς του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι παρευρίσκοντο και όλους τους ευλαβείς πανηγυριστές, ενώ τον ίδιο τον εορτάζοντα κτήτορα προσφώνησε και ο εκ Ροβιών ανεψιός του κ. Διονύσιος Μακρής, Διευθυντής της εκκλησιαστικής εφημερίδος «Στύλος Ορθοδοξίας».
Μετά το καθιερωμένο κέρασμα προς όλους, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για τη Χαλκίδα, μετά από μία σύντομη στάση για προσκύνημα στο Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο.