Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Στη Λίμνη μίλησε χτες Δευτέρα 14/9 η Σοφία Ντούρου

Ανάμεσα σε άλλα επισήμανε:
Απευθυνόμαστε στους εργάτες, υπάλληλους, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες Σε καθέναν εργαζόμενο, άνθρωπο του λαού, νεολαίο που σήμερα νιώθει απογοητευμένος γιατί είχε πιστέψει ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, την εξουσία του, την ΕΕ, μπορεί να έρθουν φιλολαϊκές εξελίξεις. Σε κάθε νέο που στήριξε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούλη πιστεύοντας ότι έτσι θα τελειώσει με τα μνημόνια, τη λιτότητα. Σε κάθε εργαζόμενο που νιώθει σήμερα αγανακτισμένος, θυμωμένος και θολωμένος από τις εξελίξεις. Σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη που προσδοκούσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα....
ανοίξει το δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές.
Τώρα έχουν πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουν. Τώρα ήρθε η ώρα να πάνε στην κάλπη όχι με την αγωνία ποια κυβέρνηση θα προκύψει αφού αυτή από χέρι θα είναι αντιλαϊκή. Να φτάσουν στην κάλπη με στόχο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.
και τους λέμε:
Είναι καιρός να σηκώσετε το κεφάλι ψηλά. Να πάρετε την τύχη σας στα δικά σας χέρια.
Να γυρίσετε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα.
Να αντισταθείτε στις παλιές και νέες παγίδες που στήνονται, για να σας έχει υπό έλεγχο η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.
Είναι καιρός να μη δώσει κανένας και καμιά σας ψήφο στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό αυτής της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού.
Το ΚΚΕ απευθύνεται σ' εσάς που τα δοκιμάσατε και τα είδατε σχεδόν όλα.
Απευθύνεται ιδιαίτερα σ' εσάς που στο παρελθόν ίσως είχατε επιλέξει το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτιμήσατε μια πιο άμεση, όπως νομίζατε ή σας φάνηκε, πολιτική λύση.
Είπατε να δοκιμάσετε την «πρώτη φορά Αριστερά», με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός.
Σήμερα έχετε μεγαλύτερη πείρα.
Σας καλούμε να σκεφτείτε και να ψηφίσετε με βάση αυτή την πείρα σας, παλιότερη και πρόσφατη.
Το 2010, από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Α. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.
Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο.
Και σήμερα, το 2015, από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο με παρεούλα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ.
Στο τρίτο, δυσβάσταχτο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα, όχι μόνο γιατί περιέχει σκληρά μέτρα, αλλά και γιατί αυτά έρχονται να προστεθούν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, που παραμένουν σε ισχύ και εφαρμόζονται.

Λίγες μέρες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό.
Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή:
Να επιλέξει ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλοι μαζί, με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, το ψήφισαν.

Αλήθεια, τι έγιναν τα μνημόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε με ένα άρθρο, θα έσκιζε, θα ακύρωνε;
Τι έγινε με τις αγορές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάραγε τα νταούλια κι αυτές θα χόρευαν;
Όσοι εκλογικά μετακινηθήκατε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιούνη του 2012 μέχρι και τον περασμένο Γενάρη του 2015, με την ελπίδα ότι ίσως καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι...
Ας μην ξαναπαγιδευτείτε στις υποσχέσεις για καλύτερη διαχείριση του νέου μνημονίου, για δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού.
Τώρα καμιά εργατική - λαϊκή ψήφος να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί στο Ποτάμι, με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη, όπως υπόσχονται, σκορπίζοντας νέες ψεύτικες προσδοκίες.

Θα έχετε ακούσει:
Ολοι μιλάνε για παραγωγική ανάπτυξη και αναδιανομή, όχι μόνο τα «αριστερά» στον τίτλο κόμματα, αλλά και τα «δεξιά», τα επισήμως διακηρυγμένα αστικά φιλελεύθερα, αλλά και η ναζιστική ΧΑ.
Το κριτήριο, το κλειδί για την εκτίμηση της συνολικότερης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ενός κόμματος, για το σε ποιες δυνάμεις απευθύνεται μέσα στην κοινωνία και ποιες πραγματικά εκπροσωπεί, είναι: Τι θέση παίρνει στο ζήτημα των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, του φυσικού πλούτου της χώρας.
Και η εκμετάλλευση, η αστική εξουσία καλά κρατεί μέχρι σήμερα, γιατί καταφέρνει να ανανεώνει τις απάτες και τις αυταπάτες μέσα στο λαό.
Να τον ρίχνει σε νέες παγίδες, σε άλλα νέα «αριστερά», νέα δήθεν αντιμνημονιακά αναχώματα, που κάθε φορά σιγοντάρει και δημιουργεί προεκλογικά, για να υφαρπάξει τη λαϊκή, προβληματισμένη θετικά, ριζοσπαστική ψήφο.
Το κριτήριο για κάθε κόμμα…με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες;
Πριν 3 χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα το ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, τη «Λαϊκή Ενότητα».
Ο κούφιος ψευτοεπαναστατισμός, οι ψεύτικες προεκλογικές δηλώσεις «ρήξη εδώ και τώρα» είναι το δόλωμα.
Καμιά αυταπάτη!
Αποκαλύφτηκε τελικά αυτό που χρόνια έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΕΕ είναι μία αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει, όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις ή γίνονται δημοψηφίσματα.
Αποκαλύφτηκε ότι καμία αστική - ούτε με αριστερό πρόσημο - κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Αλήθεια, τι αποτέλεσμα είχε το παραμύθι της σκληρής και περήφανης διαπραγμάτευσης που έκανε για πρώτη φορά η λεγόμενη αριστερή διακυβέρνηση της χώρας;
Γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορούσε, ούτε μπορούσε να αφορά στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Ηταν και είναι διαπραγμάτευση στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού, αφορούσε τα διαφορετικά συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, τα κέρδη του κεφαλαίου και το ποιος από όλους θα έχει την πρωτοκαθεδρία στις αγορές, στον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η ΛΑ.Ε, ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2 του Λαφαζάνη και των υπολοίπων, σαν Αριστερή πλαρφόρμα  έπαιξε βασικό ρόλο στην εξαπάτηση των αριστερών ριζοσπαστικών ανθρώπων της χώρας μας.
Έδωσε αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,  από τη θέση μάλιστα κορυφαίων υπουργών και πολιτειακών παραγόντων.
  • Ποιος στήριξε, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (τη συμφωνία 20ής Φλεβάρη, την πρόταση Τσίπρα των 47 και μετά συν 8 σελίδων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν έντιμο συμβιβασμό) και τόσες άλλες;
  • Ποιος εφησύχαζε το λαό, προσπαθούσε να τον αποκοιμίσει, όταν μέχρι και την 12η Ιούλη έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπογράψει ποτέ μνημόνια;
  • Τι έκαναν οι δήθεν «αριστεροί αντιμνημονιακοί» του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, όταν έδινε όρκους πίστης στον καπιταλισμό, στα διάφορα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου και σήμερα εμφανίζονται ως «εξαπατημένοι»; Δεν έβγαλαν άχνα.
  • Τι έκαναν όταν η κυβέρνηση αναλάμβανε νέες δεσμεύσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και μάλιστα εξήγγειλε νέα Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο, που καμιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να κάνει;
  • Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λεηλασία δήμων, ασφαλιστικών ταμείων κι οργανισμών έχει και την υπογραφή Λαφαζάνη εκτός από του Τσίπρα.
  • Η ΠΝΠ για τη διαγραφή προστίμων μεγαλοεπιχειρηματιών από τελωνειακές και φορολογικές παραβάσεις έχει και τη δική τους υπογραφή.
  • Ολοι τους, μαζί κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δε ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, ή «Λαϊκή Ενότητα», υπερασπίζεται την ίδια καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία, όπως και οι υπόλοιποι.
Ομολογούν ότι θέλουν το εθνικό νόμισμα ως εργαλείο καπιταλιστικής αντιλαϊκής ανάπτυξης, ενώ τα κλειδιά της οικονομίας θα συνεχίσουν να τα έχουν τα μονοπώλια, η Ελλάδα θα είναι δεσμευμένη στην ΕΕ ή άλλες ιμπεριαλιστικές, νομισματικές συμμαχίες. Από αυτή την επιλογή και πάλι τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα.
Αυτό, άλλωστε, δε γίνεται και στις καπιταλιστικές χώρες που διαθέτουν εθνικό νόμισμα (Βουλγαρία, Ρουμανία και αλλού) ή συμμετέχουν σε άλλες συμμαχίες;

Δικαιώθηκε η αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ
Ο λαός μας έχει δοκιμάσει και έχει εμπιστευτεί διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές», «αριστερές», που η μία μετά την άλλη του φόρτωναν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Έχει εμπιστευτεί κόμματα , έχει πιστέψει ότι υπάρχουν σωτήρες και έχει απογοητευτεί, γιατί διαπίστωσε ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν.
Σήμερα μπορεί, όποιος νιώθει αριστερός, ριζοσπάστης, να καταλάβει γιατί είναι μονόδρομος και αριστερές κυβερνήσεις να καταλήγουν στον ίδιο και χειρότερο δρόμο των μνημονίων, όταν βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Μπορούν τώρα να κατανοήσουν την αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτές ονομαστούν.

Δυνατό ΚΚΕ παντού!
Υπάρχει λύση.
Με δυνατό ΚΚΕ, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια, προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Παλεύει με συνέπεια για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί κι αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την τάξη των καπιταλιστών.
Ενα πιο δυνατό ΚΚΕ από καλύτερες θέσεις θα υπερασπιστεί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας.
Κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές, το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, με ένταση της λαϊκής πάλης και αντεπίθεση.
Σήμερα, σκεφτείτε τις αρνητικές συνέπειες που είχε για τα λαϊκά συμφέροντα και το εργατικό - λαϊκό κίνημα το εκλογικό αδυνάτισμα του ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια.
Υπάρχει εναλλακτική λύση προς όφελος του λαού
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί έχει επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα και προβάλλει το μοναδικό, ρεαλιστικό και αναγκαίο δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού.
Είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.
Σήμερα, μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της λαϊκής συμμαχίας. Μπορούν να υπάρχουν ρωγμές στο σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, που υπάρχει στην Ελλάδα και διεθνώς.
Αρκεί ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να την κάνει δύναμη αγώνα κι ανατροπής.
Σ' αυτή την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και πάνω απ' όλα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στα μεγάλα εργοστάσια, τις λαϊκές γειτονιές, την ύπαιθρο, τους χώρους νεολαίας.
Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική - λαϊκή κυριαρχία, εξουσία.