Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε επίσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύνσεως και του Συλλόγου Διδασκόντων, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης - Εφημέριος την Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, στην οποία το Σχολείο υπάγεται, η Διευθύντρια κ. Φωτεινή Αρτσίτα και όλο το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με τα παιδιά και τους διδάσκοντες, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και... δήλωσε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του και τόνισε στα παιδιά την αξία της αρετής της αγάπης προς τον πλησίον και, έπειτα, συνδιαλέχθηκε μαζί τους.
Σαν μια ακόμη ένδειξη χαράς και ευγνωμοσύνης, για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Σχολείο τους, οι μαθητές είχαν ετοιμάσει τραγούδια, που η χορωδία του απέδωσε άριστα.
Λίγο πριν την αναχώρηση του, ο Σεβασμιώτατος είχε ολιγόλεπτη επικοινωνία με τους διδασκάλους και διένειμε μικρές ευλογίες προς όλους αφού πρώτα εξέφρασε και την συγκίνηση του γιατί από το 5ο  και από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος είχε αρχίσει την ιεραποστολική του δράση, ως λαϊκός κατηχητής της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, στη δεκαετία του 1970.