Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση νέας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που κάναμε χθες Τετάρτη 18 Νοέμβρη, συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που χρησιμοποιεί τα πιο βρώμικα μέσα προκειμένου να σπάσει τη συμμετοχή στην απεργία. Σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι ήρθαμε αντιμέτωποι με «αγνώστους» που δεν είχαν καμία σχέση με το σωματείο ή τον εργασιακό χώρο. Όταν πλησιάσαμε στο /....

εργοστάσιο κινήθηκαν απειλητικά προς τους εργαζόμενους και μάλιστα ο ένας από αυτούς οπλοφορούσε. Οι «άγνωστοι» φαίνονταν να παίρνουν οδηγίες από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι τρεις από αυτούς συνελήφθησαν ενώ ο τέταρτος που οπλοφορούσε διέφυγε. Αργότερα συνελήφθη και ο πρόεδρος του σωματείου μας μετά από μηνύσεις που έκαναν οι «άγνωστοι».
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μετά από 6 ημέρες για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, να ανακληθούν οι απολύσεις, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας, να ικανοποιηθούν τα ιδιαίτερα αιτήματα του κάθε τμήματος. Έχουμε στο πλευρό μας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που από την πρώτη στιγμή στηρίζει τις κινητοποιήσεις μας, συνάδελφοι από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ αλλά και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απληρωσιά, την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας αλλά και τις διώξεις επειδή διεκδικούμε το δίκιο μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Τζαβάρας Γιάννης