Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δεμερτζής Βασίλης

Θέμα:    Διαδρομή ευθύνης.

Η πολιτικές ευθύνες ενός κομματικού φορέα, στις διάφορες φάσεις που αυτός διανύει, είναι η «άυλη περιουσία» του και βάση αναφοράς για τη μελλοντική του πορεία.
Πρόσωπα που συμμετέχουν και λαμβάνουν αποφάσεις, συλλογικά ή μεμονωμένα, απολαμβάνουν πρόσκαιρα κριτική και δημοσιότητα. Στο πέρασμα του χρόνου όμως τα πορτραίτα χάνουν την λάμψη τους και ξεθωριάζουν.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που έχει αλλάξει πολλές φορές την πολιτική της εικόνα και έχει προσαρμόσει τις διαχρονικές της αξίες στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον.
Ιστορικά έχει καταφέρει να ξεφύγει από το προσωποπαγές κόμμα ....

του Κωνσταντίνου Καραμανλή της δεκαετίας το 70 και να εξελιχθεί σε ένα πολιτικό οργανισμό με ιδεολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Παρόλο που κάποιοι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται ή Νέα Δημοκρατία είναι «ανοιχτή» στη κοινωνία και αυτό είναι που της δίνει την αντοχή να αντιμετωπίζει το πολιτικό κόστος των αποφάσεων της και να μεγαλώνει την «άυλη περιουσία» της.
Το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας ποτέ δεν ήταν θεματικό, συντεχνιακό, ταξικό, ηλικιακό ή κάτι άλλο. Μιλάμε στο σύνολο της κοινωνίας και προσπαθούμε να συνθέσουμε τις δυνάμεις της και όχι να τις διχάσουμε.
Η συνεχής αντιπαράθεσή μας με τον λαϊκισμό πηγάζει από τον πυρήνα των αξιών μας και την ηγετική ομάδα των στελεχών μας. Αυτό δεν θα αλλάξει με τίποτα όσο και αν κάποιοι καταβάλουν προσπάθειες να το διαβρώσουν.
Την ξεκάθαρη ματιά μας στον πολίτη δεν θα την σκιάσουμε με ευκαιριακές και κοντόφθαλμες πρακτικές.
Τους δυσαρεστημένους οπαδούς και φίλους μας δεν θα τους κερδίσουμε κοροϊδεύοντάς τους. Θα τους κερδίσουμε με τις καινοτόμες προτάσεις μας, τη φιλελεύθερη πολιτική μας και την κοινωνική μας ευαισθησία.
Στην συλλογική αυτή προσπάθεια του θέλουμε όλους μαζί μας χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
Η υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
- προστατεύει τις αξίες του κόμματος,
- συνθέτει και συσπειρώνει ανθρώπους και πολιτικές,
- δίνει δυναμική σε νέα στελέχη
- αναπτύσσει ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση.    

Χαλκίδα 19 Νοεμβρίου, 2015