Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ- ΧΑΛΚΙΔΑΣ!



Οι εργαζόμενοι έχουν χρυσοπληρώσει τους οδικούς άξονες μέσα από τη βαριά φορολογία που επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις.

Πληρώνουν διπλά και τριπλά για να μπορούν να τους χρησιμοποιούν, για να πηγαίνουν στις δουλειές τους, στις υποχρεώσεις τους, καταβάλλοντας διόδια, το αντίτιμο των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά σχεδιάζεται κατασκευή νέων ...
διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έχει μεγάλη ευθύνη γιατί συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης των οδικών αξόνων. Διατηρεί τις συμβάσεις παραχώρησης σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ενισχύει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων όχι μόνο με τα διόδια, παλιά και νέα, αλλά με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή των μέτρων που συμφώνησε με τους εταίρους της με το 3ο μνημόνιο.

Η λαϊκή απαίτηση για σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο σε όλη χώρα, και στην Εύβοια, για δωρεάν μετακινήσεις στους δρόμους που φτιάχτηκαν με τα χρήματα των εργαζομένων, δε συμβαδίζει με αιτήματα που δεν αμφισβητούν την ύπαρξη διοδίων, αντίθετα τα φέρνουν με διάφορα προσχήματα από την πίσω πόρτα.

Γιατί την ανάγκη για σύγχρονο οδικό δίκτυο στην Εύβοια δεν την παζαρεύουμε με αντάλλαγμα την επιβολή διοδίων.

Γιατί οι προτάσεις για διαφορετικό υπολογισμό του αντιτίμου των διοδίων (π.χ. χιλιομετρική χρέωση, εκπτώσεις για κατοίκους των γύρω περιοχών) θεωρούν δεδομένη την ύπαρξη διοδίων και την επιβάρυνση του λαού.   



Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, το λαό της περιοχής, να δυναμώσουμε τον αγώνα για:

·         Κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων.

·         Κατάργηση κάθε δίωξης και την ακύρωση κάθε καταδίκης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.

·         Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

·         Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.

·         Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.