Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, κατόπιν αιτήματος της Διευθύνσεως και του Συλλόγου Καθηγητών του Λυκείου Κανήθου Χαλκίδος, και του καθηγητού θεολόγου κ. Γεωργίου Καραγκούνη, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Μετά την είσοδο των μαθητών στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, ενδεδυμένος την αρχιερατική του στολή και πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη -  Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Χριστόοδυλο Μάνια – Προϊστάμενο της ....
Ενορίας και Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, τους καλωσόρισε μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και προχώρησε σε εισαγωγικές επεξηγήσεις σχετικά με την ακολουθία της Προθέσεως και την Θεία Λειτουργία, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι η Λειτουργία είναι έργο του λαού.
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το περιεχόμενο του Αποστολικού και Ευαγγελικού αναγνώσματος, αναφερθείς στην αξία της προσφοράς προς τον πλησίον.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων πολλοί μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως  για την προσοχή και την τάξη τους μαθητές, αλλά και τον Σύλλογο των Καθηγητών για την πρωτοβουλία τους αυτή.
Πριν την διανομή του Αντιδώρου, ο καθηγητής κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το «πολύτιμο δώρο», όπως το χαρακτήρισε, της Θείας Λειτουργίας, ενώ σε όλους διανεμήθηκαν εικόνες του Χριστού και ένα γλύκισμα.