Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας θεωρεί απαράδεκτη  οποιαδήποτε αστυνομική ή εισαγγελική παρέμβαση γίνεται, με αφορμή περιστατικά καταλήψεων σχολικών κτιρίων από μαθητές. Τα  χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την  εκπαίδευση-υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, τραγική σε πολλές περιπτώσεις κτιριακή υποδομή-είναι προβλήματα που απαιτούν λύσεις και σε κάθε περίπτωση, οι διεκδικήσεις των μαθητών και μαθητριών για την άμεση επίλυσή τους είναι δίκαιη.
Προτρέπουμε τους μαθητές και το αυτόνομο κίνημά τους να ακολουθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και να ενεργοποιούν τα συλλογικά θεσμικά τους...

όργανα που είναι τα δεκαπενταμελή και οι γενικές συνελεύσεις. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχολικές κοινότητες, μπορούν και πρέπει να επιλύονται μέσα σ’ ένα πνεύμα δημοκρατίας και συναίνεσης, μέσα σ’ ένα πνεύμα παιδαγωγικό και μέσα στα πλαίσια των εσωτερικών διαδικασιών των συλλόγων διδασκόντων μαζί με τα θεσμοθετημένα όργανα των μαθητών και μαθητριών.   
Ως σωματείο εκπαιδευτικών, που βιώνουμε μαζί με τους μαθητές μας τις τριτοκοσμικές σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες στέγασης κι ένα αφιλόξενο σχολείο-εξεταστικό κέντρο, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών/τριών μας και απαιτούμε άμεσες και μόνιμες λύσεις.
Καταγγέλλουμε την απόσυρση του άρθρου, που καταργούσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μαθητικές καταλήψεις από τον υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη, η οποία ανοίγει πάλι την κερκόπορτα για την τρομοκρατία και την καταστολή στα σχολεία.
                                                      Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ
Η πρόεδρος                                                                                  Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                                                     Σταμάτης Κουρούπης