Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας χαιρετίζει τους χιλιάδες αναπληρωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου προκειμένου να διατρανώσουν δυναμικά και μαχητικά την αντίθεσή τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, που στην ουσία πετά στην αδιοριστία τους συναδέλφους αναπληρωτές, που έχουν στηρίξει το Δημόσιο σχολείο τα τελευταία 10-15 χρόνια.  Η μαζική συμμετοχή στην απεργία αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων ΠΕ και ΔΕ από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσε σαφές αγωνιστικό μήνυμα οργής και αγανάκτησης, αλλά και διάθεσης ρήξης και ανατροπής  των βάρβαρων πολιτικών, που έπειτα από οκτώ, δέκα, δεκαπέντε ....
χρόνια εργασίας στο δημόσιο σχολείο οδηγούν σε απολύσεις διαρκείας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για την υπεράσπιση της εργασίας μας και του δημόσιου σχολείου! Δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής ενωμένοι θα συνεχίσουν να παλεύουν αταλάντευτα για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για το σύστημα προσλήψεων, της τροπολογίας για τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης, για την κατάργηση του ν.3848/10 (νόμος Διαμαντοπούλου), για τη σύσταση οργανικών και την κατοχύρωση διδακτικών αντικειμένων, για μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των πραγματικών κενών της εκπαίδευσης, που ανέρχονται σε πάνω από 27.000, δίχως να υπολογίζονται οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. Αρκετά οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές περιπλανηθήκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κρατώντας όρθιο το δημόσιο σχολείο και δίνοντας την ψυχή τους στα παιδιά, αρκετά έζησαν με ένα μισθό στα όρια της επιβίωσης, αναλώσιμοι με μια βαλίτσα στο χέρι, χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που όλοι αξίζουμε και δικαιούμαστε.
Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ήταν αποκαλυπτική. Ο Υπουργός δήλωσε ωμά και κυνικά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις επίμαχες τροπολογίες και μάλιστα προτίθεται να τις καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα! Την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν παίρνει τίποτε πίσω, αλλά μετά από επίμονη παρέμβαση του συντονιστικού των αναπληρωτών να τοποθετηθεί ανοιχτά για το σύνολο του αριθμού διορισμών και προσλήψεων αλλά και το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε ευθέως χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων. Την ίδια στιγμή ουδέποτε απάντησε συγκεκριμένα για το ύψος των πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών.
Μπρος σε αυτή την πολιτική ο μόνος δρόμος είναι η  ενότητα και ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας. Η πολιτική επιδίωξη του Υπουργείου του «διαίρει και βασίλευε» σκοπό έχει, κατά την πάγια τακτική των τελευταίων χρόνων, να μας διασπάσει και να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο θα είμαστε όλοι εναντίον όλων για να επιβιώσουν οι πιο κανίβαλοι από όλους μας. Το κυνήγι μορίων, η συζήτηση των επιμέρους κριτηρίων και η εμπλοκή στη συζήτηση γύρω από το σχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο μας καθιστά συνένοχους στην επιλογή των συναδέλφων που θα απολυθούν! Μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και διαχωριζόμαστε απαρέγκλιτα με όσους συνειδητά ή ασυνείδητα μπαίνουν σε αυτή τη συζήτηση που θα μας οδηγήσει όλους στην ήττα και την ανεργία αργά ή γρήγορα.
Συντονιζόμαστε στα σωματεία μας και λειτουργούμε ενωτικά και μαζικά. Η ενεργή παρουσία μας σε αυτά, η συγκρότηση επιτροπών αναπληρωτών, τα κλιμάκια ενημέρωσης αποτελούν το κύτταρο της συζήτησης που πρέπει να ανοίξει. Απευθυνόμαστε πλατιά σε όλους τους συναδέλφους μας και τους γονείς και τους καλούμε σε κινητοποίηση. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας καλεί όλους τους αναπληρωτές στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα συντονιστικά των αναπληρωτών, την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα  7 μ.μ. στα Προπύλαια. Σας καλούμε επίσης σε ανοιχτό Δ.Σ. την Τετάρτη  20 Απριλίου και  8 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ, προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα την περαιτέρω αντίδρασή μας.                                                                                                                                                  
ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ – ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!