Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Μαύρες μέρες για το Αλιβέρι. 
 Ένα- ένα τα προγραμματισμένα έργα χάνονται…
Και το έργο «Ανάπλαση πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ» προϋπολογισμού  430.000€ παραπέμπεται στις καλένδες.
Η οπισθοδρόμηση της πόλης κάθε μέρα που περνάει δυστυχώς επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο…

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Αλιβέρι το οποίο είχε δρομολογηθεί προς υλοποίηση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παραπέμπεται στις καλένδες.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, αναίτια και χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία, ακύρωσε μετά από δύο χρόνια την δημοπράτηση που είχε γίνει και είχε αναδείξει μειοδότη,....

βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια προς το χάσιμο του έργου.
Πρόκειται για το έργο <Ανάπλαση Πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ» προϋπολογισμού 430.000€ , το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχε εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότησή του από την ΔΕΗ κατά 75%.
Άγνωστο για ποιο λόγο, η διοίκηση του Δήμου, αφού καθυστέρησε την έναρξή του για δύο χρόνια με ενστάσεις και τυπικά κολλήματα, την περασμένη Παρασκευή 16/4/2016 στην Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την επαναδημοπράτηση του έργου!!,
Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει ότι, εκτός της μεγάλης καθυστέρησης που θα προκύψει, είναι απαραίτητη και η επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης. Η επαναδημοπράτηση δηλαδή θα γίνει με νέες τιμές και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι πολύ πιθανόν να επιβαρυνθεί ακόμη και με το ποσόν των 100.000€. Και όλα αυτά δίχως να έχει προφανώς εξασφαλιστεί η συναίνεση της ΔΕΗ που θα κληθεί να συνεισφέρει περισσότερα χρήματα!
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να πιστοποιήσει την ανικανότητα και την αδυναμία αυτής της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τα μεγάλα έργα που βρήκε ως παρακαταθήκη.
Υπενθυμίζουμε ότι, πριν λίγο καιρό, ένα ακόμη μεγάλο έργο, η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αλιβερίου, χάθηκε και παραπέμφθηκε και αυτό στις καλένδες, γιατί ο Δήμος δεν κατάφερε να πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλίσει την εκτέλεσή του.
Καθημερινά λοιπόν, οι πολίτες του Δήμου μας, αλλά και του Αλιβερίου εν προκειμένω, διαπιστώνουν την ανικανότητα και την καταστροφική παρουσία του Θανάση Μπουραντά και των ανθρώπων του στα δημοτικά δρώμενα. Μια παρουσία που δυστυχώς στερεί από το Αλιβέρι αλλά και ολόκληρο το Δήμο, την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία είχε μπει την προηγούμενη τετραετία.