Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Το απόγευμα της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών 17 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Ιερός Κλήρος της Πόλεως υποδέχθηκαν στη Χαλκίδα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος χοροστάτησε στον τελευταίο για φέτος Κατανυκτικό Εσπερινό της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.
            Ο άγιος Πτολεμαΐδος κήρυξε θαυμασιώτατα τον θείο λόγο κατά την διάρκεια του Εσπερινού, χαρίζοντας πνευματική αγαλλίαση στις ψυχές των ευσεβών ακροατών, οι οποίοι γέμισαν για μια ακόμη φορά τον ευμεγέθη Ιερό Ναό του ....Αγίου Νικολάου.
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκλεκτό ομιλητή κ. Εμμανουήλ, τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτες και τους εργαζομένους στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς γέμισαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.