Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα και τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου κατόπιν αιτήματος των Διδασκόντων. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου-Εφημέριος της Ενορίας, μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χαράλαμπος Παπανικολάου, τους διδάσκοντες και του μικρούς μαθητές, οι οποίοι ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου. Μετά το πέρας του ιερού Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος έχρισε ιερό έλαιο όλους τους προσελθόντες και διένειμε στα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες ενώ ...αμέσως μετά είχε σύντομη επικοινωνία με τους διδάσκοντες.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, προσκεκλημένος να τελέσει κι εκεί το Ιερό Ευχέλαιο επ’ ευκαιρία της επισκέψεως, στο Σχολείο, της θαυματουργού εικόνας του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής, ο Δημαρχος Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης , οι Διευθυντές του 1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Ψαχνών, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Θεόδωρος Μπισμπικόπουλος και όλο το περί αυτόν διδακτικό προσωπικό μαζί με τους μικρούς μαθητές.
Το Ιερό Ευχέλαιο τελέσθηκε μπροστά από το Ι. Ναΐδριο των Τριών Ιεραρχών, το οποίο έφτιαξαν εντός του Σχολείου οι διδάσκοντες και οι γονείς των μαθητών. Πριν την έναρξη της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τη σημασία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου και ανέλυσε το περιεχόμενο της ακολουθίας. Στο τέλος, προσήλθαν όλοι οι συμμετέχοντες στο Μυστήριο, να χρισθούν ιερό έλαιο από τον Επίσκοπο τους και τους Ιερείς. Αμέσως μετά όλοι έλαβαν αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα, που ο Εφημέριος της Ενορίας π. Εμμανουήλ είχε φροντίσει να υπάρχουν σε αφθονία. Επίσης οι διδάσκοντες στο Σχολείο παρέθεσαν  μικρή δεξίωση στους προσκεκλημένους.
Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδος όπου, στο εντός του προαυλίου Ιερό Ναΐδριο του Οσίου Δαυΐδ, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές τάξεων του Σχολείου.
Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν μαθητές του Σχολείου, ενώ με την φροντίδα της Διευθύντριας κ. Όλγας Παπαναγνώστου και του διδακτικού προσωπικού του Σχολείου, παρετέθη πρωϊνό γεύμα στον Σεβασμιώτατο, κατά την διάρκεια του οποίου υπήρξε η δυνατότητα επικοινωνίας.
Το Παρεκκλήσιο του Οσίου Δαυΐδ ανήκει την Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, οι Ιερείς της οποίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλυβας, Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης και Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Ταραμίγκος, φροντίζουν με πολλή αγάπη για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Πέμπτη, κατά την διάρκεια ολοκλήρου του σχολικού έτους και την εξυπηρέτηση των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου μετέβησαν στον Πεισώνα Διρφύων, προσκεκλημένοι των διδασκόντων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και τέλεσαν το Μυστήριο του Ευχελαίου.
Στον Πεισώνα τους υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Εμμανουήλ Βιολάκης και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέφανος Καραμπέρης, μαζί με όλο το διδακτικό προσωπικό και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο Μυστήριο και χρίσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς του.
Μετά την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση που του απηύθυνε η σχολική κοινότητα, ενώ διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα