Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Π.Α.ΜΕ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας,
μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!


Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!
Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό...

σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές!
Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών:
Ø    Σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση ή όποτε θελήσει ο εργοδότης!
Ø    Ιατρική-φαρμακευτική, προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους!
Ø    Αξιοπρεπή σύνταξη και όχι φιλοδώρημα! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

ΟΛΟΙ Στην 48ωρη Γενική Απεργία,
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την πρώτη μέρα, σε κάθε πόλη
(Χαλκίδα, Πλατεία Αγοράς)


Φορείς που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην 48ωρη:
Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων ΖΟΥΡΑ, Σωματείο εργαζομένων Νηρέα, Ένωση Τεχνιτών – Οικοδόμων Χαλκίδας, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Εύβοιας, Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου, Σωματείο Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ).