Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 29 Μαΐου 2016 πανηγύρισε με λαμπρότητα το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο ανήκει στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.
Την παραμονή της Εορτής, Σάββατο 28 Μαΐου το απόγευμα προεξήρχε στον Εσπερινό και στην Ιερά Λιτανεία της Αγίας και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ενώ ανήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων και του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως,του Αρχιμ. Νήφωνος Συριανού, Προϊσταμένου της Ενορίας του Αγ. Ιωάννου και ...του Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού.
 Πολλοί ευσεβείς χριστιανοί προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον λαμπαδάριο της Ενορίας κ. Κωνσταντίνο Δέδε, τελειόφοιτο της Γ΄ τάξης του Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας. Στην εισαγωγική του ομιλία πριν τη χειροθεσία, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον, ήδη γνωστό στους ενορίτες, νέο Αναγνώστη και αναφερόμενος προς τον ίδιο τον συμβούλεψε να καλλιεργεί κάθε του τάλαντο με μέτρο την ταπείνωση και τον φόβο του Θεού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε του  ευλαβείς συμπανηγυριστές επισημαίνοντας πως όλοι οι βαπτισμένοι Χριστιανοί κατέχουμε το ζωντανό νερό, για το οποίο έκανε λόγο ο Χριστός προς τη Σαμαρείτιδα, και αυτό είναι τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία λαμβάνουμε με την ένταξή μας στο εκκλησιαστικό Σώμα και αγωνιζόμαστε να τα καλλιεργούμε και να τα αυξάνουμε, με την ενσυνείδητη κατά Χριστόν ζωή.