Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΕΟΡΤΙΕΣ ΙΕΡΕΣ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Σύμφωνα με την ευλογημένη συνήθεια και παράδοση που υπάρχει στον Τόπο μας, πολλές Ενορίες, αλλά και Ιερές Μονές τελούν κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου προεόρτιες Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι, λόγω και της νηστείας της περιόδου, κοινωνούν και των Αχράντων Μυστηρίων.
Το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2016, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την ....συμμετοχή και άλλων Ιερέων, προεξάρχοντος του αγίου Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου.
Την επομένη ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαχνών.
            Οι Ιερές Αγρυπνίες, στις οποίες πλήθος κόσμου προσήλθε, αναμεταδόθηκαν απευθείας από την συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως,  στους 97,7 μεγακύκλους των fm.
            Επίσης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου,   την Τρίτη 9 Αυγούστου το βράδυ, ετελέσθη η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας.
Την αγρυπνία τέλεσαν ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος.
Μάλιστα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, στην Αγρυπνία φιλοξενήθηκε η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, η οποία παρέμεινε μέχρι την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.