Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

«Υπήρξε ενημέρωση προς όλες τις ομοσπονδίες»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το απόγευμα της Πέμπτης (14/05) η ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της, «έβαλε» κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη -μετά την ενημέρωση που έκανε πως φέρνει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για να γίνουν οι εκλογές στις ομοσπονδίες (ανάμεσα σ' αυτές και της ΕΠΟ) το ερχόμενο φθινόπωρο- κάνοντας λόγο από την πλευρά της για «αθέτηση των συμφωνηθέντων», «παραβίαση του αυτοδιοίκητου» και ....
«αναξιοπιστία σε UEFA-FIFA».

Η ομοσπονδία εστίαζε την «αντίδρασή» της στο γεγονός πως στις συζητήσεις που είχαν γίνει με τις UEFA-FIFA τον Δεκέμβριο, αλλά και μετά τη συνάντηση με τους Big-4 ένα μήνα αργότερα, είχαν συμφωνηθεί να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο, πριν την έναρξη της περιόδου 2020/21.
Λίγο αργότερα, ακολούθησε ξεκάθαρη τοποθέτηση-απάντηση από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού προς την ΕΠΟ, με την επισήμανση πως η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση που ανακοινώθηκε από το Υφυπουργείο, αποτελεί κυβερνητική απόφαση, ενώ παράλληλα τονίζεται πως υπήρξε ενημέρωση προς τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές πριν την ανακοίνωση. Ενημέρωση κατά την οποία συζητήθηκε η εκκρεμότητα των εκλογών που υπήρχε από την υπογραφή του μνημονίου με τις FIFA-UEFA από τις 25 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά από το υφυπουργείο Αθλητισμού, τονιζόταν για το θέμα πως: «Αποτελεί κυβερνητική απόφαση η σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών (το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους). Ομοίως και για τις εκλογές της ΕΠΟ.
Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ενημερώθηκαν αναλυτικά πριν από τη σχετική ανακοίνωση. Συζητήθηκε, επιπλέον, η εκκρεμότητά τους με τη σύνταξη της Έκθεσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που απορρέει από το «Μνημόνιο Συνεργασίας», το οποίο υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση με τις FIFA και UEFA στις 25/2/2020 στην Αθήνα».