Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου, από τον Δήμο Χαλκιδέων και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου» και δωρεάν Test Pap

Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Παπανικολάου» με έδρα την Κύμη Εύβοιας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, θα πραγματοποιήσουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου», με εισηγήσεις από ειδικούς Ιατρούς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93) και θα έχει τις εξής.... θεματικές ενότητες:
 «Πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου. Μια ρεαλιστική επιδίωξη» / Dr Νικόλαος 
Μαργέτης, Ιατρός Γαστρεντερολόγος

 «Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρκίνος» / Dr Γεώργιος Χαλιώτης, Δ/ντης – Συντονιστής 
Παθολογικού Τομέα Γ.Ν Χαλκίδας

 «Πρόληψη του τραχήλου της μήτρας. Κυτταρολογία και εμβολιασμός» / Dr Γιώτα Μήκου, Ιατρός Κυτταρολόγος – Δ/ντρια Κυττατολογικού Εργαστηρίου Γ.Ν “Λαϊκό” 

 «Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού» / Dr Αικατερίνη Καζάνη, Ιατρός Γυναικολόγος Κ.Υ Χαλκίδας

 «Τριτογενής πρόληψη του καρκίνου» / Dr Ιωάννης Τριγώνης, Παθολόγος – Ογκολόγος Γ.Ν Χαλκίδας

Επιπλέον, κατά το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, από ώρα 10:00 έως κι ώρα 13:00 θα πραγματοποιούνται προληπτικά δωρεάν «test Pap» στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Όσες ενδιαφέρονται μπορούν να καλέσουν στο 2221355900, καθημερινά έως τις 15:00, για να προγραμματίσουν την εξέτασή τους.