Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
   
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι φιντανάκι. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ικανότατος υπουργός και επικίνδυνος.
    Γιατί έχουμε αυτόν τον αντικομμουνισμό; Κατ' αρχήν ξέρουν ότι ο λαός έχει δυνάμεις να αντιδράσει. Αυτές οι λαϊκές δυνάμεις δεν αναβλύζουν εκ του μηδενός. Ότι το ΚΚΕ είναι μια πρωτοπορία που μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη και στην ανάταση αυτών των λαϊκών δυνάμεων. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η κύρια συνεισφορά του ΚΚΕ είναι ακριβώς ότι συμβάλλει στη χειραφέτηση του λαϊκού παράγοντα. Και για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα προσπαθούν να αμαυρώσουν και να σπιλώσουν το ΚΚΕ μπροστά στο λαό.
   
Και ο αντικομμουνισμός θα οξυνθεί και θα ενταθεί. Και μη φανταστείτε ότι έχουν μεγάλες επιτυχίες. Όλη η Ευρώπη δούλεψε, όλη η ΕΕ, όλες οι κυβερνήσεις για να .........

πετύχουν μαζικές εκδηλώσεις στο τείχος του Βερολίνου. Ξέρετε ότι ήταν οι πιο άμαζες εκδηλώσεις στο τείχος του Βερολίνου; Ας κουβάλησαν με αεροπλάνα και με πούλμαν τουρίστες δίνοντας φτηνά εισιτήρια και φτηνά ξενοδοχεία. Ο γερμανικός λαός δεν πήρε μέρος. Πολύ λίγοι σχετικά. Και αν προσέξατε ήταν κοντινά τα πλάνα που δείχνανε εκείνες τις μέρες. Που θα περίμενε κανείς ότι σε αυτή τη χώρα που τόσο πολύ ωφελήθηκε από την πτώση τείχους, θα έκαναν μαζικές εκδηλώσεις. Βλέπουν δηλαδή ότι από την μια μεριά μπορεί ακόμα οι λαοί να μην έχουν δείξει την δύναμή τους, αλλά δεν προσχωρούν ενεργητικά στον αντικομμουνισμό.
   
Κυρίως όμως - και εδώ θέλει μία προσοχή και όχι υποτίμηση - με τον αντικομμουνισμό θέλουν να δηλητηριάσουν τις νεότερες ηλικίες που δεν έζησαν τις εμπειρίες του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, αυτού του σοσιαλισμού και με τα ελαττώματα, αλλά οπωσδήποτε με την μεγάλη παρουσία απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα. Μία νεολαία που όπως είναι φυσικό δεν έχει ζήσει ούτε τον ήχο, ούτε τον απόηχο του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ, τον αγώνα της δεκαετίας του '50 και '60. Που μπορεί να βλέπει, τον Μπελογιάννη, τον Τσε Γκουεβάρα, ως ελκυστικές προσωπικότητες αλλά χωρίς το βάθος και την ουσία.
  
Ο αντικομμουνισμός θα αναπτυχθεί και θα οξυνθεί. Έχει δύο μορφές. Από τη μία είναι ο ωμός και άγριος με την συκοφαντία και το ψέμα, και από την άλλη είναι ο ραφιναρισμένος που λέει το εξής: Καλό το ΚΚΕ πρόσφερε στον τόπο, αλλά σήμερα έχει ξεπεραστεί. Είναι ξεπερασμένο δηλαδή, να παλεύεις για 35ωρο, είναι ξεπερασμένο να λες δουλειά για όλους, είναι ξεπερασμένο να λες 1400 ευρώ κλπ. Και επομένως απευθύνονται με αυτόν τον διττό αντικομμουνισμό. Και με τον βρώμικο, αλλά και με τον κομψό και ό,τι πιάσει. Δείχνει λοιπόν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Γιατί αν είμαστε ένα Κόμμα για το μουσείο δεν ξέρω γιατί ασχολούνται μαζί μας».