Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΧΡ. ΖΩΗ

    Ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ., Βουλευτής Λάρισας κ. Χρ. Ζώης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε:
    Ο κ. Ραγκούσης στην πρώτη του συνέντευξη ατύχησε.
    Γιατί επιχείρησε να προσδώσει στις νομοθετικές του πρωτοβουλίες χαρακτήρα ρηξικέλευθων τομών, που δήθεν αλλάζουν τη φυσιογνωμία της Δημόσιας Διοίκησης.   
    Η αλήθεια είναι ότι πρώτον:
    Με τις σημερινές του .........

εξαγγελίες ο κ. Ραγκούσης επιβεβαιώνει την ανάλγητη προσέγγιση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο μεγάλο θέμα των συμβασιούχων.
    Ιδιαίτερα, όταν ανακοινώνεται από τηλεοράσεως, όχι μόνον ο χρόνος που θα μπουν στην ανεργία, αλλά και η αφαίρεση του δικαιώματος στην προσαυξημένη μοριοδότηση που προκύπτει από την εμπειρία και την προϋπηρεσία τους.
    Σε αυτή την αδικία το ΠΑΣΟΚ θα μας βρει δυναμικά, απέναντί του.
    Και δεύτερον:
    Ανέφερε ως σημαντική «τομή» την ανάρτηση νόμων
και πράξεων στο Διαδίκτυο.
    Όμως και εδώ ξεχνά να αναφέρει ότι από το 2006 όλοι οι νόμοι και οι πράξεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, όπως και ότι όλες οι χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα «Θησέας», αλλά και οι διορισμοί σε ειδικές θέσεις, οι συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια, οι αμειβόμενες επιτροπές και οι ομάδες εργασίας, αναγράφονται υποχρεωτικά σε ειδικό τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. της Εφημερίδας της Κυβέρνησης που καθιέρωσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ..
    Τα πρώτα δείγματα γραφής για τον κ. Ραγκούση, δεν είναι καλά.
    Σε ό,τι αφορά τις γενικόλογες αναφορές του κ. Υπουργού για τα ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις της κυβέρνησης και την εξειδίκευσή τους, όταν αυτές κατατεθούν.