Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Ναι» του Δερμιτζάκη στον ΠΑΟΚ, μένει ο Πανθρακικός

«Δεν λες όχι
σε τέτοια πρόταση»


Αμεσα συνδεδεμένο με το ρεπορτάζ του Πανθρακικού ήταν την Πέμπτη εκείνο του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παύλος Δερμιτζάκης, παραχώρησε απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη χρονιά που έκλεισε με την ομάδα της Κομοτηνής, όμως, το ενδιαφέρον όλων βρισκόταν στο αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Ο Καβαλιώτης τεχνικός, παραδέχτηκε ότι θα ήταν τιμή να αναλάβει τον πάγκο των Θεσσαλονικιών, αλλά προέχει να τα βρουν οι διοικήσεις, αφού έχει .......
ακόμα συμβόλαιο με τον Πανθρακικό.
Μάλιστα, οι περισσότερες ερωτήσεις της συνέντευξης επικεντρώθηκαν στην προοπτική... ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας, ο «Δικέφαλος» φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Δερμιτζάκη κι εφόσον δεν καρποφορήσει μια άλλη περίπτωση (ξένου προπονητή) τότε θα ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη συμφωνία.
Αν μη τι άλλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τοποθετήσεις του Παύλου Δερμιτζάκη ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να αρνηθείς όταν δεχθείς μια πρόταση από μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον όταν έχεις περάσει από την συγκεκριμένη ομάδα, όπως εγώ. Ωστόσο, υπάρχει συμβόλαιο με τον Πανθρακικό, εκτιμώ τους ανθρώπους της ομάδας με τους οποίους κάναμε σχέδια.
»Η κάθε συζήτηση πρέπει να γίνει μεταξύ των δύο διοικήσεων και αυτή του Πανθρακικού έχει τον πρώτο λόγο. Αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον θα πρέπει σε επαφή οι δύο διοικήσεις για να βρουν μια λύση. Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά από το να υπάρχει ενδιαφέρον και από το να θεωρείται κάτι τελειωμένο».
Ερωτηθείς για το επίπεδο των νέων Ελλήνων προπονητών απάντησε ότι «έχουν βγει πολλά παιδιά με εμπειρίες. Δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό, αφού διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις. Ωστόσο, ο κόσμος πάντα θέλει ένα μεγάλο όνομα, ανεξάρτητα από το ότι δεν διασφαλίζεται η επιτυχία. Ετσι πιστεύω ότι αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ», είπε για να καταλήξει.
«Νιώθω έτοιμος»
«Προσωπικά νιώθω έτοιμος και δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο ρίσκο, γιατί το ρίσκο είναι για τους ικανούς. Διαφορετικά θα γινόμουν δημόσιος υπάλληλος και θα καθόμουν σπίτι μου. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει ένα μεγάλο όνομα το οποίο κι εγώ θα ήθελα στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο».
Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, έχει συμφωνήσει με τον Παύλο Δερμιτζάκη κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση να μην ενεργοποιηθεί η συμφωνία, αν δηλαδή υπάρξει θετική εξέλιξη στο ζήτημα ενός ξένου προπονητή.