Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο επιθετικός της εθνικής Αργεντινής


«Ζόρικος αντίπαλος η Ελλάδα»
λέει ο Τέβες εν όψει του Μουντιάλ

Το εγκώμιο της Εθνικής Ελλάδας έπλεξε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday» ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός χαρακτήρισε την γαλανόλευκη ως «ζόρικο αντίπαλο», ενώ τόνισε παράλληλα πως στόχος της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι αποκλειστικά η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης, αναφέρθηκε στα......
 συναισθήματα του αναφορικά με την συμμετοχή του στο Μουντιάλ, ενώ χαρακτήρισε τον Λιονέλ Μέσι ως τον ηγέτη της «Αλμπισελέστε».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τέβες:
- Ποιος είναι ο στόχος σας;
«Να κερδίσουμε το κύπελλο. Τίποτε άλλο δεν θέλουμε. Προς το παρόν υπάρχει το πρώτο βήμα, η φάση των ομίλων. Θα είναι δύσκολο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μας δώσει χώρους, είναι ζόρικος αντίπαλος. Είναι ομάδα που σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Η Κορέα και η Νιγηρία θα έρθουν να παίξουν απέναντί μας σαν να πρόκειται για τελικό. Ωστόσο, εμείς έχουμε τεράστιο ενθουσιασμό και πίστη στις δυνατότητές μας».
- Είσαι ενθουσιασμένος;
«Ξεκινάμε την προσπάθεια για να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι με τους συμπαίκτες μου και αυτό από μόνο του αρκεί για να με κάνει χαρούμενο. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με την πρόκληση που έρχεται. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, η πρόκληση είναι μεγάλη. Η ομάδα βρίσκει ρυθμό όσο περνούν οι μέρες και θα είναι απολύτως έτοιμη όταν ξεκινήσει το Μουντιάλ».
- Είσαι πεπεισμένος ότι θα είσαι βασικός ή νιώθεις ότι πρέπει να περιμένεις την ευκαιρία σου από τον πάγκο;
«Είναι μια γοητευτική μάχη να βρίσκεσαι σε μια τέτοια θέση. Ακόμα μένουν αρκετές ημέρες και πρέπει να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν με χρειαστεί ο Ντιέγκο. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να πολεμήσω».
- Για ποιο λόγο;
«Δεν μου αρέσει να αρκούμαι μόνο στο γεγονός ότι είμαι βασικός. Για μένα είναι καλό να πολεμάω γιατί πάντα πιέζω τον εαυτό μου για το κάτι παραπάνω, πάντα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Εγώ ξέρω τι νιώθει ο Ντιέγκο και εκείνος ξέρει τι νιώθω εγώ. Θα δώσω τα πάντα για να είμαι βασικός στο πρώτο παιχνίδι και αυτό νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο. Η απόφαση, όμως, είναι δική του. Εγώ είμαι ήρεμος ότι ο Ντιέγκο θα κάνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα».
- Ο Μέσι είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας;
«Ναι. Ξέρουν όλοι τι σημαίνει ο Λίο για την εθνική και για όλο τον κόσμο. Είναι καλά, είναι ώριμος, πρέπει να τον υποστηρίξουμε, ώστε να μπορέσει κι αυτός να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Δεν νομίζω ότι η ομάδα είναι εξαρτημένη από τον Μέσι. Πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό».
- Πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την εξάρτηση από τον Μέσι;
«Είναι σημαντικό να μην τον σημαδεύουμε συνέχεια. Η εθνική δεν χρειάζεται να εξαρτάται μόνο από αυτόν, δεν χρειάζεται να τον φορτώσουμε με κάτι τέτοιο. Μπορεί να τα καταφέρνει σχεδόν πάντα στο ένας εναντίον ενός, όμως αν τον σημαδεύουμε συνέχεια, θα έχει πάντα πάνω του δύο παίκτες. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να παίζουμε με μυαλό, ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να κερδίζουμε το πλεονέκτημα και να βρίσκουμε τον κενό χώρο».
- Η Αργεντινή είναι υποψήφια για το τρόπαιο;
«Το σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση και να το δείχνουμε αυτό στον κόσμο. Δεν ξέρω αν είμαστε υποψήφιοι ή όχι, αλλά πάμε για να δώσουμε μάχες μέχρι τελικής πτώσης».