Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Eνωτικό κάλεσμα Αλαβάνου προς τις δυνάμεις της Αριστεράς

Έδειξε ένα ευρύτερο φορέα


Χωρίς να εξαγγείλει κόμμα, αλλά απευθύνοντας ένα ευρύτερο κάλεσμα προς τις δυνάμεις της Αριστεράς που κινούνται πολύ πιο έξω από τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος μίλησε σε συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Αφησε δε να εννοηθεί ότι το Μέτωπο θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής.
Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον Συνασπισμό και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος ανέπτυξε την πρόταση του για την έξοδο της χώρας από την.....
 κρίση και αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Αριστερά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα κυριαρχίας, επανέλαβε ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι η κα Μέρκελ και εκτίμησε ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί ένα ισχυρό πλήγμα στον καπιταλισμό. Γι' αυτό, πρόσθεσε, η άλλη λύση της Αριστεράς δεν κινείται μόνο σε πολιτικό-τεχνικό επίπεδο. Απαιτεί μια συνολική πολιτιστική επανάσταση στις αξίες, στα ιδανικά, στις συμπεριφορές.
Ωστόσο, είπε ο κ. Αλαβάνος, μια εναλλακτική λύση απαιτεί ένα εναλλακτικό πολιτικό υποκείμενο και πρώτη προϋπόθεση είναι να σαρωθεί το πολιτικό σύστημα, να φύγει αυτή η κυβέρνηση και τα μέτρα ΔΝΤ και ΕΕ και προς αυτή την κατεύθυνση κήρυξε «ανένδοτο αγώνα».
«Οι χήρες που θα χάσουν τη σύνταξή τους, οι 'ανύπανδρες κορασίδες', οι υπερήλικοι εργάτες, οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο» είπε ο Αλ.Αλαβάνος.
Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η Αριστερά μπορεί να γίνει καταλύτης της νέας πλειοψηφίας. Απαντώντας στις επικρίσεις ότι επιδιώκει την διάσπαση της Αριστεράς, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «μόνο μέσα σε μια γη ενότητας και κοινής δράσης μπορεί να μαζέψουν χυμούς οι ρίζες του Μετώπου. Όχι μόνο να ενώσουμε την Αριστερά. Να ενώσουμε την Αριστερά με ρυάκια από κάθε πολιτικό χώρο, με τη νεολαία, σε ένα ασταμάτητο χείμαρρο».
Ο κ. Αλαβάνος απευθύνθηκε «στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φέρουν ευθύνη για το σήμερα» τονίζοντας: «Ας του δώσουμε πάλι πνοή με την δημοκρατική συγκρότηση, με το μετωπικό σχέδιο, με τις ιδέες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η ψυχή του όμως είναι ζωντανή. Είναι η δική σας ψυχή».
«Είναι αυτή η ψυχή, γυναικών και ανδρών, που μπορεί πάλι να μας βγάλει από τη απομόνωση, να μας ξεσηκώσει από τη δουλειά και την κουζίνα, να μας βγάλει στο δρόμο με το κεφάλι ψηλά, να μας κάνει καπετάνιους σε αυτό το Κάβο Ντόρο της πατρίδας μας, τα οράματά μας να γίνουν πάλι σημείο αναφοράς της κοινωνίας. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μέχρι και ως εκείνο τον αντιεξουσιαστικό χώρο που κατήγγειλε αδυσώπητα την δολοφονική βία στη Marfin. Στα κινήματα. Συντροφικά ας πάρουμε την πρωτοβουλία να οικοδομήσουμε Μετωπικές Επιτροπές. Θα βρούμε στους πολίτες εύφορη γη. Κάθε κομματικής προέλευσης» είπε.
Τέλος αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Φθινοπώρου ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι ευκαιρία «για ένα πανελλαδικό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα. Για το κοινωνικό κράτος. Σε όλη την Ελλάδα. Μα πάνω από όλα εδώ, στη μητροπολιτική περιφέρεια της Αττικής, όπου ζει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Ελλάδας. Ας πετάξουμε το γάντι» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Μέτωπο θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής.
Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Χρίστος Κατσούλας, στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας ο οποίος τόνισε ότι κάποιοι θα διαψευστούν, κάποιοι θα ανακουφιστούν, αλλά δεν εξαγγέλλουμε κανένα κόμμα. Και πρόσθεσε ότι «στην σημερινή συγκέντρωση επιδιώκουμε να θέσουμε ανοικτά και δημόσια την ανάγκη ενός μετώπου αλληλεγγύης και ανατροπής».