Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΕΔΚΕ

 Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ
με τον πρόεδρο της ΝΔ Α.Σαμαρά
Δηλώσεις προέδρου ΚΕΔΚΕ Ν.Κακλαμάνη



Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ .
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ για τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων, τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου για τις εξοικονομήσεις ύψους 500 εκ. κατ΄ έτος (3 δις συνολικά για την τριετία 2011-2013) από τον περιορισμό των μεταβιβάσεων πόρων προς την ......
Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πορεία του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», αλλά και την ανάγκη εξασφάλισης της οικονομικής υποστήριξης της Μεταρρύθμισης από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:
Εμείς μεταφέραμε τα κοινής αποδοχής σημεία όπως παρουσιάστηκαν στην τελευταία σύνοδο των Τοπικών Ενώσεων της ΚΕΔΚΕ. Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το ίδιο θα κάνουμε και με όσους πολιτικούς αρχηγούς μας δεχθούν και βεβαίως και τη κυβέρνηση, για την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης στην πορεία της προς τον Καλλικράτη, δηλαδή μέχρι Δεκέμβριο του 2010. Και παρουσιάσαμε τους βάσιμους κινδύνους που κατά την άποψή μας υπάρχουν, η υποχρηματοδότηση αυτή, λόγω επικαιροποιημένου Μνημονίου, να συνεχισθεί και την προσεχή τριετία 2011-12-13. Μια τριετία εξαιρετικά κρίσιμη προκειμένου ο Καλλικράτης, είτε συμφωνούμε όλοι, είτε διαφωνούμε, αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, στα πρώτα του βήματα να πατήσει σε στέρεο έδαφος. Εάν οι φόβοι μας επαληθευθούν, φοβούμεθα ότι ένα όνειρο ετών της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία οι αποφάσεις γι’ αυτό το όνειρο, δεν θα έχει την εξέλιξη την οποία επιθυμούμε.
Επειδή βεβαίως άκουσα την έκκληση - και εδώ εκφράζω άποψη ως Δήμαρχος της Αθήνας - του φίλου, Γιάννη Μίχα, σχετικά με το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, βεβαίως εμείς θα προβάλλουμε κυρίως τα αυτοδιοικητικά θέματα, τα αυτοδιοικητικά προβλήματα και θα προβάλουμε τις λύσεις που ο καθένας προτείνει. Όταν όμως έχουμε περίοπτη θέση στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο σε ό,τι αφορά τους πόρους μας, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί παρά να αναμιχθεί και το θέμα αυτό, αυτή είναι η άποψή μου κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Ερώτηση Δημοσιογράφου: Κε Κακλαμάνη, ο κος Καμίνης χθες απαντώντας στην πρότασή σας για debate των δύο, το απέρριψε ζητώντας debate όλων των υποψηφίων, έχετε κάποιο σχόλιο;
Νικήτας Κακλαμάνης: Κατ’ αρχήν το debate μεταξύ των δύο σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει, είναι έξω από το πολιτικό μου ήθος, το να υπάρξουν και θα υπάρξουν στρογγυλά τραπέζια με όλους τους άλλους υποψηφίους. Είθισται όμως, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, ας επιλέξει τον χρόνο, να γίνεται και μια αντιπαράθεση σε επίπεδο των δύο, δεν μ’ αρέσει η λέξη debate. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να δεχθώ την όποια απόφασή του. Εγώ επιμένω πάντως.