Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ


1. Έντεκα μήνες μετά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην χώρα μας και τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας παραμένουν άλυτα.
Παρά τις εξαγγελίες της τέως, αλλά και του προηγούμενου Υπουργού Υγείας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο μας.
Η έλλειψη προσωπικού στο νοσηλευτικό, διοικητικό, παραϊατρικό και βοηθητικό τμήμα, έγινε ακόμα μεγαλύτερη, μετά την .......
πρόωρη αποχώρηση, λόγω συνταξιοδοτήσεως αρκετών εργαζομένων, ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Το υπάρχον Νοσηλευτικό προσωπικό έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια ανθρώπινης αντοχής, διότι εργάζεται συνεχώς χωρίς καμία διακοπή , αφού οφείλονται σε κάθε εργαζόμενο ρεπό (από 20 έως 40 ημέρες) και υπόλοιπα αδειών. Τους καλοκαιρινούς μήνες το προσωπικό εργάστηκε με ένα ρεπό εβδομαδιαίως, για να μπορέσουν να πάρουν τις καλοκαιρινές άδειες (και μάλιστα σε ορισμένα τμήματα άδεια μόνο για μια εβδομάδα ).
Η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής νοσηλεία των πολιτών, αφού η πιθανότητα του λάθους αυξάνεται ως στατιστικό ενδεχόμενο. Εν όψει αυτής της κατάστασης, το σωματείο των εργαζομένων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο, έτσι ώστε για να ληφθούν μέτρα πριν συμβεί οτιδήποτε δυσάρεστο, αλλά και για να μην αναζητούνται εκ των υστέρων ευθύνες και ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα..
Απαιτούμε εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει ότι το Νοσηλευτικό Προσωπικό δικαιούται δυο ρεπό εβδομαδιαίως και να χορηγηθούν οι κανονικές άδειες και τα οφειλόμενα ρεπό σταδιακά.
Ζητάμε τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , διαφορετικά προτείνουμε να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία ορισμένων τμημάτων, τα οποία δεν προβλέπονται στον οργανισμό του Νοσοκομείου αλλά απασχολούν ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων, που ενώ τοποθετήθηκαν σε αυτά προσωρινά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, εν τούτοις ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν .
2. Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, μια διαχρονική υπόσχεση δυο πρωθυπουργών (Σημίτη και Καραμανλή), παραμένει στα αζήτητα, και το μόνο που μας απέμεινε είναι η θεμελίωση (κοροϊδία) από τον κ. Αβραμόπουλο.
Το υπάρχον κτήριο είναι πια γερασμένο και δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Νομού, με αποτέλεσμα και αυτά τα έργα βελτίωσης που γίνονται στο κτήριο , να είναι μάλλον άσκοπα.
Ζητάμε να αρχίσει και να τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Χαλκίδα 9-9-2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                 ΠΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ