Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 9-9- 2010


 «Η παρουσία μου υπογραμμίζει το μήνυμα
 ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε ενωμένοι»

Μήνυμα ενότητας έστειλε από τη Δυτική Ελλάδα, όπου βρίσκεται ο υπεύθυνος περιφερειακών εκλογών της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, λειτουργώντας ενωτικά και συνθετικά, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του συντονιστή, που......
 του ανέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς Αντώνης.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε χαρακτηριστικά: « η επιλογή μου για τη θέση του συντονιστή και η παρουσία μου υπογραμμίζουν το μήνυμα, ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε ενωμένοι και αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου. Στη ΝΔ δεν υπάρχουν φέουδα και όλο το κόμμα είναι ενωμένο και αδιαίρετο».
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στους νομούς της Δυτικής Ελλάδας ο υπεύθυνος περιφερειακών εκλογών, Σίμος Κεδίκογλου μετά την Αιτωλοακαρνανία, που ήταν ο πρώτος σταθμός της εξόρμησής του, σήμερα βρίσκεται στην Αχαΐα, όπου είχε συναντήσεις με στελέχη του κόμματος, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και υποψηφίους δημάρχους.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες επαφές θα έχει και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο νομό Ηλείας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στο Αγρίνιο, επεσήμανε, , ότι η ΝΔ θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, όπου θα κριθεί ο τρόπος λειτουργίας ενός νέου θεσμού, των Καλλικράτειων δήμων και των αιρετών Περιφερειαρχών, και για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να επιτευχθούν ευρείες κοινωνικές συμμαχίες, να επανασυσπειρωθεί ο κόσμος και μέσα από νέες συμμαχίες να διαμορφωθεί η κοινωνική πλειοψηφία, η οποία θα φέρει στην ηγεσία των αυτοδιοικητικών αρχών ανθρώπους και ιδέες που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν σωστά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υποψηφιότητα του κ. Δ. Σταμάτη για το δήμο Αγρινίου, ο οποίος παρευρέθη στη συνέντευξη τύπου, εκφράζοντας τη στήριξη και την αισιοδοξία του για νίκη στον αγώνα του.
Δεν παρέλειψε δε να τονίσει πως η ψήφος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι αναγκαίο να μετατραπεί σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ότι: «Οι προς εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών οριοθετήσεις των νέων δήμων του «Καλλικράτη», δεν θα πρέπει ν’ αποτελέσουν απλά αναχρονιστικούς διεκπεραιωτικούς οργανισμούς, αλλά είναι επιβεβλημένο να εφαρμόσουν πολιτικές οι οποίες θα βασίζονται στον σχεδιασμό που θα επιτρέψει βαθιές κοινωνικές, θεσμικές και οικονομικές αλλαγές»
Μιλώντας ειδικά δε για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Σίμος Κεδίκογλου την χαρακτήρισε «δύσκολη» ως προς τα προβλήματά της, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «τα επόμενα χρόνια η περιοχή θα βιώσει οξύτερα ζητήματα που θα απαιτήσουν άμεσες και ριζικές λύσεις».
Και πρόσθεσε: « Για αυτά τα προβλήματα, είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία έχει προτάσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση καθώς και εναλλακτικές λύσεις έναντι του Μνημονίου».
Όσον αφορά σε ερώτηση που του ετέθη για την εκτίμησή του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε : «ο αγώνας δίνεται με όρους νίκης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο την ενότητα».
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα ως επικεφαλής των Περιφερειακών εκλογών σε όλα τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να διασφαλίσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Νωρίτερα, ο Σίμος Κεδίκογλου συμμετείχε σε σύσκεψη στη ΝΟΔΕ στο Μεσολόγγι, στην οποία συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.