Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Για τις αποχωρήσεις στην εθνική

«Υπάρχει πρόβλημα,
αλλά θα το λύσουμε» είπε ο Φύσσας

Μετά την πολυσυζητημένη αποχώρηση του Φάνη Γκέκα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το γεγονός πως επικρατεί μία χαώδης ατμόσφαιρα στις τάξεις της Εθνικής μας, ο τιμ μάνατζερ της Γαλανόλευκης, Τάκης Φύσσας, υποστήριξε πως όντως υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα, το οποίο όμως θα λυθεί.
Παράλληλα, ο πρώην διεθνής αμυντικός, τόνισε πως τέτοιου είδους αποχωρήσεις από τους ποδοσφαιριστές, μόνο προσβλητικό χαρακτήρα έχουν, προς όλους τους Έλληνες.
Επίσης, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των Αμανατίδη, Κυργιάκου, Τζόρβα, Σεϊταρίδη, αλλά και του Κώστα Κατσουράνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Φύσσα:

Για την αποχώρηση Αμανατίδη:
«Την αποχώρηση του Αμανατίδη κανείς δεν την.....
 περίμενε. Οι λόγοι που έφυγε ο Γιάννης προκαλούν απορία. Δεν ειδοποίησε κανέναν. Ο καθένας εκτιμά ποιος είναι σωστός. Ο Γιάννης μίλησε για την Ρεχάγκελ εποχή και δεν είναι στο θέμα μας».

Για την αποχώρηση Κυργιάκου:
«Δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί του. Δεν μου είπε ξεκάθαρα τι τον ενοχλεί. Εγώ ξέρω τι τον ενοχλεί. Διαφωνώ, αλλά δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω».

«Θα τα βρούμε»
«Θα το λύσουμε το πρόβλημα και η Εθνική θα προχωρήσει! Αυτό θα γίνει στο επόμενο ραντεβού με την ΕΠΟ και τους αρχηγούς. Μπορεί να μιλάμε μια μέρα, μια ώρα, αλλά θα τα βρούμε. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι».

Για τις δηλώσεις του Γκέκα:
«Από τη στιγμή που ο παίκτης δεν βγαίνει να μιλήσει ξεκάθαρα, δεν θα το κάνω εγώ. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει μιλήσει και διέψευσε κάποιες υποτιθέμενες δηλώσεις του. Δεν θα το κάνω εγώ, θα τον προστατεύσω»

Για την πιθανή αποχώρηση Τζόρβα-Σεϊταρίδη:
«Είναι παραφιλολογία όσο διαβάζουμε. Δεν είμαι ενήμερος για κάτι τέτοιο, δεν έχω καμία πληροφορία για τους Σεϊταρίδη και Τζόρβα. Μίλησαν στην Παιανία χθες, αλλά ίσως ήθελαν να λύσουν δικά τους θέματα, της ομάδας»

Για τη μετάβαση στη μετά-Ρεχάγκελ εποχή:
«Οποιαδήποτε μετάβαση στη μετά-Ρεχάγκελ εποχή, ήμουν σίγουρος ότι θα υπήρχαν τέτοιους είδους προβλήματα. Όπως κι αν ήταν ο προπονητής θα έπρεπε να είχαμε υπομονή και κουράγιο. Εγώ είμαι έτοιμος να δεχτούμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν. Από τη στιγμή που αποχωρούν οι παίκτες, το μεταφέρω στον πρόεδρο και την επόμενη εβδομάδα θα το λύσουμε.
Θα έπρεπε να μας προβληματίζει όμως και η ευκολία με την οποία αποχωρούν κάποιοι παίκτες. Ήμασταν έτοιμοι για τη μετάβαση, όπως και όταν είχε πρωτοέρθει αντίστοιχα ο Ρεχάγκελ. Θυμόμαστε όλοι τι είχε γίνει. Τότε, όμως, ήταν άλλη η μετάβαση και υπήρχαν πάλι έντονα προβλήτα. Αλλά τα καταφέραμε τότε».

Για το αν ο Κατσουράνης ξεπερνάει τα εσκεμμένα:
«Δεν θα απαντήσω αν ο Κατσουράνης ξεπερνάει τα εσκεμμένα ο Κατσουράνης. Έχω ζήσει πολλά σαν ποδοσφαιριστής, άλλοι παίκτες μιλάνε περισσότερο άλλοι λιγότερο. Άλλοι βγάζουν το άγχος του μιλώντας στους συμπαίκτες του και άλλοι όχι. Όπου έχουν περάσει τα όρια είναι θέμα της Ομοσπονδίας να λύσει το θέμα. Γιατί να απαντήσω για τον Κατσουράνη όταν συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες παρόμοια θέματα. Αυτό το πράγμα θα κοπεί την ερχόμενη εβδομάδα, στη συνάντηση που θα έχουμε. Δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σκέφτονται να αφήσουν την εθνική ομάδα για οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα έχουν»

Για την αποχώρηση Γκέκα:
«Με πήρε προχθές τηλέφωνο ο Γκέκας και μου είπε ότι θα βγάλει ανακοίνωση αποχώρησης. Εγώ προσπάθησα να του πω ότι θα γίνει συνάντηση για να λυθεί το θέμα και να το ξανασκεφτεί για το δικό του καλό. Ο Φάνης, όμως, δεν θέλησε».

Γιατί αποχωρούν τόσο εύκολα οι διεθνείς;
«Κανονικά, δεν πρέπει να το σχολιάσουμε. Θέλω να πω ότι ο Κυργιάκος ήταν βασικός με τη Σερβία. Υπάρχει κλίμα εναντίον σου; Κάτσε να το συζητήσουμε. Και ο Φάνης έπαιξε με την Κροατία βασικός. Οι αποφάσεις του προπονητή δεν ήταν εναντίον τους. Υπάρχει πρόβλημα και θα το λύσουμε. Δεν γίνεται στο πρώτο πρόβλημα να σηκώνεσαι και να φεύγεις. Θεωρείτε ότι ο Σάντος είναι ένας προπονητής που δεν κρατάει τα λουριά;».

Οι σχέσεις Κατσουράνη-Σάντος;
«Δεν είναι άνθρωπος που θα αποδεχθεί από κάποιον υποδείξεις. Το έχει αποδείξει ο επαγγελματισμός του. Θα λύσουμε το πρόβλημα και θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι απ’ αυτό».

Θα πάρετε δραστικά μέτρα;
«Ο πρόεδρος είναι ο αρμόδιος και θα είναι πανέτοιμος στο ραντεβού που θα γίνει να δείξει ότι σε όλους ότι η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους».

«Είναι προσβλητικό που φεύγουν οι διεθνείς».
«Είναι μια ευθύνη που βαραίνει όλους μας. Μας προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι προσβλητικό για όλους τους Έλληνες. Αυτή η ομάδα είναι η πατρίδα μας. Ο καθένας πρέπει να έχει πακέτο συμπεριφοράς που έρχεται στην Εθνική. Πρέπει να καταλάβουν τα νέα παιδιά ότι είναι ινδάλματα και έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται. Ο κ. Σάντος θα δικαιωθεί με τις επιλογές του και θα τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο»