Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο Αλ.Αλαβάνος

Με βολές
 κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ


Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική» ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Αλαβάνος.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους πολίτες να τοποθετηθούν για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, «ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να .....
φύγει το συντομότερο δυνατό».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων».
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.
Ανέφερε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ενώ για την περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ενωτικό και είναι ανοιχτό σε μεγαλύτερη διεύρυνση.
Στην ερώτηση σχετικά με το τι θα θεωρήσει επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι το αποτέλεσμα μπορεί και να μην είναι καλό, ωστόσο, πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι διακινδυνεύουμε, αλλά ζούμε ιστορικές στιγμές και κανείς δεν μπορεί να είναι απών».
Επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο εξαπέλυσε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης:
«Ο Αλ.Αλαβάνος, όταν πριν ένα χρόνο ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε σκληρή μάχη για να μπει στη Βουλή, αρνήθηκε να κάνει έστω μια δήλωση στήριξης. Απείχε επιδεικτικά.
» Τώρα προσπάθησε, περίπου εκβιαστικά, να επιβάλλει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής, με τη θεωρία 'ή εγώ ή διάσπαση', επιτείνοντας και επιταχύνοντας μια κρίση που σοβεί εδώ και ενάμιση χρόνο στο συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ.»