Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Εγκαινιάστηκε
το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.



Η Κύμη, μετά από προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Δήμου,
απέκτησε ένα σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο.Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά το νέο κτιριακό συγκρότημα του 2ουΔημ. Σχολείου Κύμης, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ενώπιον της Διευθύντριας του 2ου Γραφείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ....
Διευθυντή, των δασκάλων, των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε το προαύλιο.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.
Πρόκειται για την επέκταση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του μικρού, ξεπερασμένου και γερασμένου κτιρίου ,που μόλις και μετά βίας κάλυπτε τις αυξημένες ανάγκες της εκπαίδευσης των μικρών μαθητών. Το νέο κτιριακό συγκρότημα είναι διώροφο με μεγάλες φωτεινές, ψηλοτάβανες, ευάερες και ευήλιες αίθουσες, ντυμένες όλες στο δάπεδο με λευκό μάρμαρο, προσδίδοντας στο χώρο αρχοντιά και αισιοδοξία. Σύμφωνα με την μελέτη και όπως τα περιέγραψε ο Δήμαρχος Κύμης στο σύντομο χαιρετισμό του, στο κτίριο πραγματοποιήθηκε προσθήκη ορόφου καθ’ ύψος και προσθήκη διώροφου τμήματος με υπόγειο κατ’ επέκταση. Στο ισόγειο του σχολείου υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα διδασκαλίας, μια μεγάλη βιβλιοθήκη αίθουσα για το αρχείο της βιβλιοθήκης. Ακόμη υπάρχουν δύο γραφεία, ένα για τον διευθυντή και ένα για τους καθηγητές. Πίσω βρίσκονται οι τουαλέτες για τους δασκάλους και τους μαθητές, Στον πρώτο όροφο του Σχολείου υπάρχουν τέσσερις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας , αίθουσα Φυσικής και Χημείας, αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ένας χώρος για να στεγαστεί το αρχείο του Σχολείου. Στο υπόγειο υπάρχει το αντλιοστάσιο του Σχολείου.

Το κόστος του έργου ανήλθε συνολικά στο ποσό των 800.000€ περίπου και η μελέτη συντάχθηκε το 2003, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά και ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ Κύμης. Τα χρήματα εξοικονομηθήκαν, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες από το ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και από τον ίδιο τον Δήμο Κύμης. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συντελέσαν στην δημιουργία αυτού του Σχολείου και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους μαθητές, αλλά και τους γονείς που υπέμεναν καρτερικά όλες τις οχλήσεις της κατασκευής.
Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, στη σύντομη ομιλία του, χαρακτήρισε το κτιριακό συγκρότημα τέλειο από αρχιτεκτονικής πλευράς και το εσωτερικό του μελετημένο για τις σύγχρονες απαιτήσεις της παιδείας. Χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια του 2ου Γραφείου Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μπαϊρακτάρη και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Μανής, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για το έμπρακτο ενδιαφέρον του προς την παιδεία. Συγκινητική ήταν και η ομιλία του επίκουρου καθηγητή της Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνη Αντωνίου, γιου του αξέχαστου δασκάλου Σταύρου Αντωνίου, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής της δημιουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, στο οποίο και υπηρέτησε ως πρώτος διευθυντής.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος του Δ.Σ. Κύμης Αρετή Μπάτσα-Θωμά, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: Πεποίθησή μας ήταν και είναι, ότι η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη. Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παππάς, Ευαγγελία Βελισσαρίου και Κατερίνα Κουϊμιτζή, καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση με γλυκά και αναψυκτικά, όλα προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και στη συνέχεια μουσικό πρόγραμμα με την Ερωφίλη Ιωσηφίδου φωνή, εγγονής του Αντώνη Αντωνίου και τον Δημήτρη Παπαλέξη κιθάρα και φωνή. Στον ήχο ήταν ο Σταύρος και ο Παύλος Αντωνίου.