Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ

Η Δήμαρχος Στυρέων απαντά
στην νεώτερη ανακοίνωση
 του Δημάρχου Μαρμαρίου


Η σημερινή Δημοτική Αρχή Στυρέων της οποία έχω την τιμή να ηγούμαι δαπάνησε μέσα σε μία μόνο τετραετία (2007-2010) το ποσόν των 2.300.000 ευρώ (δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες) για το πόσιμο νερό του Δήμου μας σε έργα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της ποιότητάς του. Οι πόροι είναι .......
από τον ΘΗΣΕΑ (1.000.000 ευρώ) και Ιδιοι Πόροι 1.300.000 ευρώ προερχόμενα από τους λογαριασμούς ύδρευσης
Το ανάλογο ποσό, λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαρμαρίου, δαπάνησε για έργα ύδρευσης μέσα σε τρεις τετραετίες (1999 - 2010) όπου εκλέγεται Δήμαρχος.
Η ποιότητα του νερού του Δήμου Στυρέων εμφαίνεται αδιάψευστα στις επίσημες αναλύσεις τις οποίες μπορεί ο κ. Μανώλης να λάβει από τα γραφεία της ΔΕΥΑΣ.
Ο Δήμος Στυρέων όφειλε σύμφωνα με τις υποδείξεις των εντεταλμένων οργάνων του κράτους (ορκωτοί λογιστές Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) να ακολουθήσει συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική στο νερό όπως ορίζει το άρθρο 1 του συγκεκριμένου νόμου για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης. Η όποια επιβάρυνση στην τιμολογιακή πολιτική του νερού αφορά μόνο τις μεγάλες καταναλώσεις (30% του συνόλου των δημοτών) και λειτουργεί ως αντικίνητρο για τον περιορισμό της σπατάλης του νερού. Εφαρμόζονται δε κοινωνικά κριτήρια για πολυτέκνους, ΑΜΕΑ κλπ. Το ειδικό τέλος ύδρευσης επιβλήθηκε από τον καταστατικό νόμο των ΔΕΥΑ και δεν αποτελεί "επιφοίτηση" της Δημάρχου Στυρέων.
Ο Δήμος Μαρμαρίου και ο Δήμος Καρύστου δεν έχουν Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και η τιμολογιακή τους πολιτική διαμορφώνεται ανάλογα με τα γενικότερα έσοδα του δήμου. Ο Καλλικράτης -ευτυχώς - επιλύει όλα αυτά αυτά τα χρονίζοντα προβλήματα και οι νέοι Δήμαρχοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το νερό σαν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του Δήμου.
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που υποχρεωτικά θα διατηρήσει την Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης θα διαμορφώσει την τιμολογιακή πολιτική του σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και φυσικά δεν θα μπορέσει να αποφύγει την επιβολή του Ειδικού Τέλους Υδρευσης.
Το πολιτικό πιγκ - πογκ ανάμεσα σε μένα και τον φίλο Νίκο Μανώλη Δήμαρχο Μαρμαρίου είναι άτοπο και μάλλον άχρηστο, αφού το γενικότερο έργο του κ. Μανώλη θα το κρίνουν οι Δημότες του νέου Δήμου Καρύστου. Πολιτικός του αντίπαλος είναι ο κ. Λευτέρης Ραβιόλος και όχι εγώ.
Είναι γνωστό ότι άλλα στελέχη του συνδυασμού μου επέλεξαν τον κ. Μανώλη και άλλα τον κ. Ραβιόλο, αφού εγώ αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον άξιο Θανάση Χειμάρα. Οι καλοί συνεργάτες μου λοιπόν επέλεξαν με ελεύθερη βούληση όποιον υποψήφιο Δήμαρχο θεώρησαν καταλληλότερο στην παρούσα φάση και φυσικά είμαι απόλυτα βέβαιη ότι θα εργασθούν με ζήλο για το καλό του τόπου μας.