Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Μεγάλη συγκέντρωση
στο Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ στην Αθήνα

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η πρόσκληση, που απηύθυνε ο Συνδυασμός «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου»  και ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, στους ετεροδημότες του νέου Δήμου στην Αθήνα. Τους κάλεσε χθες, σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τους  ενημερώσει για τον προεκλογικό αγώνα και για τα νέα δεδομένα που ........
προέκυψαν από τον νόμο «Καλλικράτη» και την δημιουργία του νέου μεγάλου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Οι ετεροδημότες ανταποκρίθηκαν, κατακλύζοντας την αίθουσα συνεδριών του ξενοδοχείου Παρκ, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα ήταν κομμένη στα δύο, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης στο κέντρο. Χαρούμενοι ,χαιρετούσαν τον Δήμαρχο και τον διαβεβαίωναν, ότι ήταν στο πλάι του σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, όχι μόνον με την ψήφο τους, αλλά και με ό,τι άλλο χρειαστεί.
Ο Δήμαρχος άρχισε την ομιλία του, ενημερώνοντας τον κόσμο για τον νόμο «Καλλικράτη» και δίνοντας απάντηση στους αντιπάλους του που τον κατηγορούν, ότι, ενώ ήταν υπέρμαχος των δύο Δήμων, τώρα διεκδικεί τον ένα.
Το γεγονός, ότι δημιουργήθηκε ένας τόσο μεγάλος Δήμος κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη να διοικηθεί από εκείνον τον Δήμαρχο και εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τους άλλους. Εμείς, δεν έχουμε μάθει, είπε, να κρυβόμαστε στα δύσκολα. Έχουμε μάθει να βγαίνουμε μπροστά και να παλεύουμε, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, για το καλύτερο του τόπου . Αυτή είναι η απάντησή μας, είπε.
Στη συνέχεια έδειξε στον κόσμο τα φυλλάδια και τόνισε, ότι αυτά είναι το συμβόλαιο που έχουμε κάνει με τους κατοίκους κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος χωριστά και όλου του Δήμου γενικά. Επιλέξαμε, είπε, να γνωρίσουμε και καταγράψουμε τα προβλήματα του τόπου από τους ίδιους τους δημότες, γυρίζοντας σε πρώτη φάση όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του νέου Δήμου. Τα προβλήματα αυτά, μαζί με τις προτάσεις μας για την αντιμετώπισή τους, τα καταγράψαμε σε φυλλάδια και τα διαμοιράζουμε στον κόσμο, στον δεύτερο γύρο της περιοδείας μας . Είναι οι έγγραφες δεσμεύσεις μας, ότι μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και τους Δημοτικούς Συμβούλους, θα επιλύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε.
Αντίθετα, είπε , οι αντίπαλοί μας μόλις τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές αρχίζουν να περιοδεύουν στα χωριά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο τόσο καιρό συνοστιζόμενοι στα κομματικά γραφεία και εκλιπαρώντας για το χρίσμα των κομμάτων. Στη συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμά του για όλο τον νέο Δήμο, διακοπτόμενος από παρατεταμένα χειροκροτήματα.